Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Središnji programi smotre folklora "Brodsko kolo"

Spoj narodne pjesme, plesa, najljepših narodnih nošnji i svečanih svatovskih zaprega

storyeditor/2024-06-07/PXL_180623_100862808.jpg
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL NAJSTARIJA SMOTRA folklora u Hrvatskoj održava se 60. put

Tradicionalnom, 36. smotrom dječjega folklora "Igra kolo maleno" započeli su središnji programi Brodskoga kola, najstarije smotre folklora u Hrvatskoj, koja se ove godine šezdeseti put održava u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji. Sudjelovalo je 16 dječjih folklornih skupina iz cijele Hrvatske koje su svojim nastupima oduševile publiku. Folklornu baštinu svoga kraja na pozornici je predstavilo gotovo 430 djece.

Programi jubilarnog Brodskog kola nastavljaju se u Tvrđavi Brod, gdje će biti postavljen veliki šator za veću udobnost publike i izvođača. Predsjednik Folklornog ansambla Broda Josip Perčević najavljuje bogate i raznovrsne programe te velik broj sudionika.

Tako će se u petak 14. lipnja od 20 sati održati tamburaško-zabavni program na kojem će nastupiti brodski Berde band, Najbolji hrvatski tamburaši i popularni pjevač Joško Čagalj Jole.

U subotu 15. lipnja u 18 sati posjetitelji će u šatoru moći pratiti susret Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske, a zatim od 20 sati uživati u svečanom koncertu Folklornog ansambla Broda i njihovih gostiju iz Kulturno-umjetničkog društva "Tanac" iz Pečuha.

Šezdeseta smotra izvornog folklora "Šokadijo, sve ti je na glasu" uz izbor najljepših narodnih nošnji i najljepše svatovske zaprege na rasporedu je u nedjelju, 16. lipnja u 18.30 sati, također u Tvrđavi Brod. Smotri će prethoditi svečana povorka KUD-ova i svatovskih zaprega, koja u organizaciji Konjogojske udruge Slavonija polazi u 17 sati Ulicom Petra Krešimira IV.

Programe Brodskog kola organizira Folklorni ansambl Broda uz potporu Ministarstva kulture i medija, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda, HTZ-a i drugih.

storyeditor/2024-06-07/Ugovor_2.JPG Opremanje tri dnevna boravka i nove kuhinje u područnom objektu Stribor Projektom "Zajedno za bolje sutra" do boljih uvjeta za djecu storyeditor/2024-06-10/terezijana_fo3.jpg Temelji najveće carske manifestacije nastali su na bjelovarskoj povijesti Počinje 28. Terezijana, najpoznatija fešta kontinentalne Hrvatske storyeditor/2024-06-06/kampanja_odaberi_svoju_skolu_2024____12_.jpg Kampanja "Odaberi svoju školu" Za buduće srednjoškolce na raspolaganju 2064 upisna mjesta