Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Kampanja "Odaberi svoju školu"

Za buduće srednjoškolce na raspolaganju 2064 upisna mjesta

storyeditor/2024-06-06/kampanja_odaberi_svoju_skolu_2024____12_.jpg
Foto: Varaždinska županija UČENICI SU tijekom provođenja tradicionalne kampanje dobili sve informacije o školi koja ih zanima izravno od djelatnika

U 17 odgojno-obrazovnih ustanova na području županije u novoj školskoj godini mjesta ima za 2064 nova đaka, nijedan od obrazovnih programa nije ukinut, a iako osme razrede završava 1746 učenika, to ne znači da će u srednjim školama biti praznih klupa jer se upisuje sve više djece iz drugih županija – ove godine bilo ih je 719.

Koje sve obrazovne programe nude srednje škole, učenici i njihovi roditelji imali su prilike doznati tijekom održavanja 17. kampanje "Odaberi svoju školu" izravno od djelatnika škola te ujedno dobiti i primjerak promotivne knjižice s kratkim informacijama o svakoj srednjoj školi, svim zanimanjima za koja se u njima može školovati te upisnim kvotama i rokovima. Knjižica je dostupna i u digitalnom obliku u kojem su uz tekstove dostupni i promotivni filmovi svih srednjih škola Varaždinske županije, što budućim srednjoškolcima svakako može pomoći u donošenju najbolje odluke prilikom odabira srednje škole.

Tradicionalnu kampanju "Odaberi svoju školu" za učenike sedmih i osmih razreda Varaždinska županija i ove je godine organizirala sa svim osnovnim i srednjim školama te partnerima – Obrtničkom komorom Varaždinske županije, HGK – Županijskom komorom Varaždin, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i PU varaždinskom.

– Županija kontinuirano ulaže znatna financijska sredstva iz proračuna kako bi stvorila vrhunske uvjete za učenike. Ponosimo se našim vrsnim profesorima, učiteljima i mentorima koji svojim radom i trudom te profesionalnošću mogu utkati temelje te pripremiti učenike za nastavak školovanja ili za tržište rada. Znamo da je znanje moć, da je pokretač razvoja društva i zaista smo ponosni na naše učenike – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek podsjetio je da se upisi provode u dva roka – ljetni završava 10. srpnja, nakon čega počinju pripreme za jesenski rok koji završava 28. kolovoza. 

storyeditor/2024-06-10/Vozilo_Odvodnja2.jpg Financijski leasing na pet godina Novo vozilo za samoborsku Odvodnju storyeditor/2024-06-07/zajedno.jpg Sufinanciranje projekta "Zajedno možemo sve" Za pomoćnike u nastavi gotovo 200.000 eura storyeditor/2024-06-10/smz_a_slager_nikola_cutuk_pixsellPXL_040624_115675115.jpg Ove godine počinje izgradnja Gaming centra u Novskoj Projekt Centra gaming industrije nastavak je uspješnog gaming inkubatora