Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Autohtoni proizvodi u Zadru

'Naši mali gušti' privukli 80 izlagača, od koji je 24 iz Zadarske županije

izložba Našio mali gušti
Foto: Zadarska županija
Izložba je između ostalog prilika da mali proizvođači koji nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda na tržište dođu do krajnjeg potrošača

Na Trgu pet bunara u Zadru do 23. prosinca održava se jedanaesti put po redu izložba "Naši mali gušti 2016" na kojoj izlaže preko 80 izlagača, od koji je 24 iz Zadarske županije. Manifestaciju je otvorio župan Stipe Zrilić koji je uz ostalo rekao da su izložbe poput ove poticaj svim proizvođačima te da će izlagači koji se predstavljaju pokazati bogatstvo koje krije u sebi plodna zemlja, a svojim nastupom možda i potaknuti neke od svojih sumještana da se vrate djelatnosti svojih djedova i sačuvaju tradiciju zemljoradnje.

Kako napominju iz Zadarske županije izložba je prilika da se posjetiteljima predstavi i približi raznolikost obale, otoka i zaleđa Zadarske županije, a ujedno je i poticaj malim proizvođačima za što većom proizvodnjom kvalitetnih proizvoda rađenih po tradicionalnim recepturama, koje su očuvali upravo „mali“ proizvođači. Ova izložba je i prilika da mali proizvođači koji nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda na tržište dođu do krajnjeg potrošača.

Na izložbi svi posjetitelji mogu razgledati i kupiti autohtone proizvode iz Zadarske županije, kao i proizvode iz drugih županija poput meda i pčelinjih proizvoda, suhomesnatih proizvoda, pekarskih proizvoda, pekmeza i džemova...

Ovu prodajnu izložbu hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira koju organizira Hrvatska gospodarske komora - Županijska komora Zadar u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom, Udruženjem obrtnika Zadarske županije, Zadarskom županijom, Gradom Zadrom, te Turističkim zajednicama Zadarske županije, Grada Zadra i Biograda na Moru.