Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždin

Nastavlja se kontrola igrališta i svih trgovina

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija
Parkiralište u gradu Varaždinu besplatno do 11. svibnja, nakon čega će se procijeniti situacija i donijeti daljnje odluke

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina prestaje s redovitom ophodnjom po mjesnim odborima, no nastavlja se kontrola dječjih, sportskih i školskih igrališta te svih trgovina, rečeno je na konferenciji za novinare tog stožera.

Manji broj darivatelja Zbog manjka krvi, varaždinska bolnica poziva darivatelje

Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Zlatan Avar rekao je da će taj stožer kontrolirati sve novootvorene trgovine u sklopu prve faze popuštanja mjera zparkiralište u gradu Varaždinu besplatno do 11. svibnja, nakon čega će se procijeniti situacija i donijeti daljnje odlukeaštite od koronavirusa.

Dosad su izdane tri opomene trgovinama koje se nisu pridržavale protuepidemijskih mjera, a poseban je apel upućen velikim trgovačkim centrima. Rečeno je i da je parkiralište u gradu Varaždinu besplatno do 11. svibnja, nakon čega će se procijeniti situacija i donijeti daljnje odluke.

S radom je počela i Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović”, uz određene preinake, a Gradski muzej otvara se sutra. U dogovoru s gradskim poduzećem Parkovima, posljednji ispraćaji pokojnika i dalje su po istom režimu, bez relaksacije mjera, objasnio je Avar.

Varaždin Poduzetnički fond za obrtnike i poduzetnike koji ne rade zbog koronavirusa

Koordinator Civilne zaštite po varaždinskim mjesnim odborima Robert Puja dodao je da varaždinska Gradska tržnica neće raditi nedjeljom te na Praznik rada.

- Apeliram na građane da se i dalje drže na distanci od dva metra i u novoj fazi - rekao je Puja.