Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
KONTINUIRANO UREĐENJE

Nastavlja se obnova ulica

cesta
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Za 2021. ugovoreno je asfaltiranje produžetka Ulice V. Nazora, Hrvatskih obrambenih snaga...

Asfaltirane su u protekloj godini Kolođvarska ulica u Livani, gdje je vrijednost projekta iznosila 408.199 kuna, i Ulica Dore Pejačević u Čepinu, gdje su radovi stajali 257.320 kuna, što uključuje i sanaciju pješačkih staza ispred groblja.

GRADSKI MUZEJ VINKOVCI Vulić: Cilj je uređenje Arheološkog parka Sopot

Nadalje, Komunalac Čepin d.o.o. asfaltirao je u 2020. Ulicu Josipa Kozarca i Kamešnice, što je potpuno financirano iz proračuna Općine.

U suradnji s Upravom za ceste Osječko-baranjske županije rekonstruiran je dio županijske ceste, odnosno Krbavske ulice. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,500.000 kuna. Općina je izradila glavni projekt i sufinancirala rekonstrukciju u dijelu radova koji se odnose na izgradnju nogostupa i biciklističke staze, u ukupnom iznosu od gotovo 230.000 kuna. Pri rekonstrukciji proširena je cesta te su izgrađeni nogostup i biciklistička staza, a taj će se dio staze kasnije spojiti sa stazom prema Kolođvaru.

Ranije je asfaltirana i Ulica Bare. Općina nastavlja kontinuirano asfaltirati preostalih nekoliko ulica u Čepinu i graditi pješačke staze.