Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
NASTAVAK INVESTICIJA

Nastavlja se projekt Školski obrok za sve, počinje gradnja sportske dvorane u Čepinu

Županija nastavlja s investicijama, kao i mjerama pomoći uslijed koronakrize
Foto: Osječko-baranjska županija
U tijeku je i javni poziv za OPG-ove koji nude uslugu smještaja. Između ostalog, rečeno je kako je u kolovozu na području županije ostvareno 63 posto noćenja u odnosu na isti mjesec 2019.

Unatoč koronakrizi koja je znatno utjecala na pad proračunskih prihoda, investicije su ključne za kontinuirani razvoj svakog područja, pa tako i Osječko-baranjske županije.

županijskih sredstava. • I župan Damir Bajs uvjerio se u obilasku da radovi idu prema planu RADOVI NA ŠKOLI BEREK I PODRUČNOJ ŠKOLI KRALJEVEC Gotova energetska obnova školskih zgrada

Na redovitom tjednom sastanku župana Ivana Anušića s pročelnicima upravnih odjela, agencija i ustanova Osječko-baranjske županije, osim uobičajenih predloženih materijala i akata, razmatralo se stanje aktualnih projekata. Zaključeno je da će Županija i dalje aktivnim mjerama unutar proračunskih mogućnosti nastojati ublažiti posljedice krize te nastaviti započete projekte.

Energetska obnova

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ivana Stanić izvijestila je kako je situacija s koronom na području cijele županije pod kontrolom, zaraženih je u pravilu manje od10 dnevno, a nema većih žarišta ni proboja u ustanove zdravstva i socijalne skrbi.

– Jasno je da ćemo morati revidirati proračun u još jednom rebalansu do kraja godine, u skladu s našim županijskim prioritetima. Važno je napomenuti kako je stabilnoj situaciji s koronavirusom na području županije doprinio i sustavan i kvalitetan rad Stožera, a jednaku ćemo situaciju nastaviti održati i kada započne školska godina. Važno je održati ravnotežu između zaštite zdravlja i života ljudi, ali i gospodarskih aktivnosti – kaže župan Ivan Anušić.

BAZENI CERINE Novo igralište i škola nogometa Koprivnice

Na sastanku je potvrđeno da se unatoč koronakrizi i radu pod zahtjevnim epidemiološkim uvjetima nastavljaju svi projekti iz djelokruga Upravnog odjela za obrazovanje. Riječ je poglavito o projektu Školski obrok za sve, gradnji Srednje škole Donji Miholjac te drugim projektima gradnje i opremanja škola, a najnovija investicija je gradnja nastavno-sportske dvorane u Čepinu. Od 35 aktualnih projekata energetske obnove školskih i drugih zgrada javne namjene već ih je završeno 27, a ostali su pri kraju.

S prije provedenom obnovom 19 škola, riječ je o ukupnoj investiciji u vrijednosti 178,9 milijuna kuna, od čega su najveći dio bespovratna sredstva EU. Upravni odjel za turizam, kulturu i spor u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom priprema manifestacije te provodi projekte u skladu s epidemiološkim mjerama. U tijeku je i javni poziv za OPG-ove koji nude uslugu smještaja. Između ostalog, rečeno je kako je u kolovozu na području županije ostvareno 63 posto noćenja u odnosu na isti mjesec 2019.

Sjednica Učiteljskog vijeća OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” SASTANAK UOČI POČETKA ŠKOLSKE GODINE Učenicima i zaposlenicima škola zaštitne maske

Niz javnih poziva

Upravni odjel za gospodarstvo provodi mjere za pomoć malim gospodarstvenicima čije je poslovanje ugroženo epidemijom, pa je u tijeku javni poziv za potpore u vrijednosti pet milijuna kuna, a aktualne su i druge potpore s ciljem razvoja gospodarstva. U završnoj je fazi priprema novog modela javne usluge linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu. Ponovno su otvoreni javni pozivi Upravnog odjela za poljoprivredu, u čijoj su nadležnosti i važni projekti gradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće te sustava navodnjavanja.