Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
projekt

Nastavlja se ulaganje u zdravstvo na području Sisačko-moslavačke županije

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL 03.09.2024.,Sisak - Odrzana 27.. sjednica Zupanijske skupstina Sisacko-moslavacke zupanije. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Prihvaćeno financiranje projekta 'Poboljšanje zdravstvene infrastrukture Odjela za pulmologiju i palijativnu skrb u Petrinji'

Na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije prihvaćena je Odluka o odabiru za financiranje projekta "Poboljšanje zdravstvene infrastrukture Odjela za pulmologiju i palijativnu skrb u Petrinji" procijenjene vrijednosti 361.062,50 eura. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU daje 230.000 eura, a ostatak je osiguran u županijskom proračunu.

– Povijesnim ulaganjima u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačka županija osigurava svojim stanovnicima najbolje uvjete za zdravstvenu skrb, dijagnostiku i liječenje. Tome svakako doprinosi i najmodernija medicinska oprema koju je Sisačko-moslavačka županija nabavila u vrijednosti gotovo 9 milijuna eura. Jedan dio vrijedne opreme koristi se u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" – rekao je na sjednici župan Ivan Celjak.

Iako Županija više nije osnivač Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku, nastavljeni su svi projekti obnove koje provodi Sisačko-moslavačka županija.

– Na području grada Petrinje Sisačko-moslavačka županija trenutno obnavlja zgrade stare i nove bolnice, a usvajanjem odluke o poboljšanju zdravstvene infrastrukture Odjela za pulmologiju u Petrinji izgradit će se kisikana koja će novu i staru bolnicu opskrbiti potrebnim medicinskim plinovima. Tako će se osigurati kvalitetnija medicinska skrb za naše pulmološke i palijativne pacijente – istaknuo je na današnjoj sjednici pročelnik Darjan Vlahov.

Inače, u sklopu Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku nastavljena je gradnja nove zgrade bolničke kuhinje koja će biti gotova do kraja godine, kao i zgrade pedijatrije, citologije, patologije i stare interne. Završena je zgrada nove interne i parkiralište sa 78 parkirališnih mjesta. 

storyeditor/2024-08-30/smz_a_slager_turizam__2_.jpeg 160.000 eura za sufinanciranje turističkih projekata Tih 15.000 eura uložili smo u gradnju bazena, a proširili smo i terase storyeditor/2024-08-30/smz_b_slager_dom_zdravlja_petrinja.jpg OBNOVA U TIJEKU U završnoj fazi petrinjski Dom zdravlja, radovi na bolnicama po planu storyeditor/2024-09-06/smz_a_slager_skole.jpg Nabavu 28 klima-uređaja u vrijednosti 37.225 eura financirala je Sisačko-moslavačka županija Školski praznici iskorišteni su i za ulaganja u školske objekte