Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
MEĐU RIJETKIMA U SLAVONIJI

Nastavljen rast broja djece: “To je izuzetno važan pokazatelj”

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Gradonačelnica dodaje da su nedavno isplaćena sredstva za novorođenčad u trećem tromjesečju

Unatoč tome što je u trećem tromjesečju prošle godine rođena jedna beba manje nego u istom razdoblju preklani, ukupno su prva tri prošlogodišnja tromjesečja bolja nego 2019. godine.

INVESTICIJA Rampa za invalide u Domoljubu

Tako je prošle godine do 1. listopada rođeno troje djece više nego u prvih devet mjeseci pretprošle godine.

– Izuzetno je to važan pokazatelj, jer uz sve velike investicije koje imamo, infrastrukturu, pa i investicije privatnog sektora koje možemo vidjeti u našoj zoni, porast broja djece svakako je jedan od najvažnijih podataka za naš grad. Svjesni smo da troje djece više nije ogroman porast, ali i toga da brojna mjesta imaju pad broja novorođenih, posebice u Slavoniji. Stoga i ne očekujemo veliki rast, samo neka se nastavi kao i dosada – komentirala je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Gradonačelnica dodaje da su nedavno isplaćena sredstva za novorođenčad u trećem tromjesečju.

ODRŽANA SVEČANOST Prijam za brončane rukometašice

– Financijska isplata za najmlađe stanovnike je dar obiteljima. No, ono što je daleko važnije od toga je sva infrastruktura koju radimo kako bi djeca imala sve uvjete života i školovanja kao i njihovi vršnjaci u Zagrebu, Splitu, Osijeku ili nekom drugom gradu. Podsjetit ću samo kako su izdvajanja za rad vrtića, što uključuje sufinanciranje više od 1000 kuna po djetetu, preko 4 milijuna kuna. Iskreno se nadam da će se taj iznos samo povećavati u narednim godinama – zaključila je gradonačelnica.