Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Umirovljenici u školskim klupama

Naučili osnove informatike i njemačkog jezika

Foto: Grad Varaždin
U posljednjih godinu i pol dana više od 70 umirovljenika uključilo se u besplatne programe

Varaždinski umirovljenici prošli su tečaj njemačkog jezika i informatike u Pučkom otvorenom učilištu, a oba programa financirana su donacijama Grada Varaždina.

– Osobito nam je drago primati naše umirovljenike koji postižu tako dobre rezultate u učenju stranog jezika i informatike jer danas se pismenost definira time koliko jezika govorimo i koliko smo informatički pismeni. Stoga je dobro da naše Pučko otvoreno učilište inzistira na ovakvim tečajevima. Grad u tome financijski pomaže, a pomagat će i dalje.

Škola plivanja Škola plivanja Testirana 432 učenika, 147 s nedovoljnim znanjem

Koliko god je u ostatku Hrvatske cjeloživotno obrazovanje još uvijek floskula, u Varaždinu to nije slučaj i kontinuirano imamo grupe polaznika koji žele učiti. Čovjek nije star u trenutku fizičke starosti već onda kada gubi interes za sebe i za svijet oko sebe – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok koji je polaznicima uručio potvrde.

Na svečanosti su bili i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, pročelnica Draženka Dević i ravnateljica POU-a Lana Velimirović Vukalović.

– Želim da se i mladi povode za vama jer u Hrvatskoj se još uvijek smatra da je, kad steknemo neku diplomu i dokument koji nam garantira "poslovne uspjehe", naš posao po pitanju obrazovanja završen, a to nije tako.

Ivan Čehok Dogovor Roditelji će plaćati 100 kuna manje za privatne vrtiće

Tek kada čovjek sam pokaže želju za učenjem kreće na put obrazovanja i učenja – dodao je gradonačelnik i najavio da će Grad i ubuduće potpomagati takve projekte. Pozvao je i ostale općine da se uključe.

U posljednjih godinu i pol dana više od 70 umirovljenika uključilo se u besplatne programe. S time se ni jedan drugi grad u Hrvatskoj ne može pohvaliti – zaključio je Čehok.

Varaždin Aktivni zimski praznici za djecu Gotovo susjedi, a upoznali se tek na igraonici