Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Otvoren dislocirani studij sestrinstva u Svetoj Nedelji

‘Ne želimo gledati da naše sestre sreću traže izvan Hrvatske’

Foto: Grad Sveta Nedelja
Zdravstvo je jedan od stupova društva i nadamo se da ćemo svojim primjerom pokazati da je ovakva suradnja grada i visokoobrazovne ustanove moguća kada postoji inicijativa i dobra volja, kaže načelnik Zurovec

Studenti sestrinstva koji su upisani na osječki Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo od 1. listopada ove godine predavanja će moći pohađati i u Svetoj Nedelji. Naime, u prostorijama gradske vijećnice Grada Svete Nedelje svečano je otvoren dislocirani studij sestrinstva.

Počinje gradnja kružnog toga Nova regulacija prometa na ulazu u Svetu Nedelju

Voditelj studija prof. dr. sc. Igor Filipčić ravnatelj je Psihijatrijske bolnice “Sveti Ivan”na zagrebačkom Jankomiru. Tako će u ovoj etabliranoj zdravstvenoj ustanovi studenti obavljati praktični dio školovanja, te tako steći iskustvo potrebno za rad u struci. Stručnost samog programa garantiraju i brojni drugi stručnjaci, poput prof. dr. sc. Dragana Schwarza, ujedno i ravnatelja Radiochirurgije Zagreb, koji je također dio ovog studija.

Ovo je prilika da se školuju

Gradonačelnik Dario Zurovec pohvalio je projekt te naglasio važnost i ulogu ulaganja u sustav školstva i obrazovanja.

– Zdravstvo je jedan od stupova društva i nadamo se da ćemo svojim primjerom pokazati da je ovakva suradnja grada i visokoobrazovne ustanove moguća kada postoji inicijativa i dobra volja. Ovim potezom želimo dati priliku medicinskim profesionalcima da se školuju, te im pružiti okvire za rast i usavršavanje. Pozivam i druge gradove i općine da se povedu našim primjerom, jer ne želimo gledati kako naše medicinske sestre sreću traže izvan granica Hrvatske – istaknuo je gradonačelnik Zurovec.

Svoje zadovoljstvo proširenjem programa Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo izrazio je i dekan Fakulteta dr. sc. Aleksandar Včev.

Ususret nadolazećoj školskoj i akademskoj godini I ove godine Grad subvencionira javni prijevoz i školske knjige

– Otvaranjem ovog studija Sveta Nedelja postaje sveučilišni grad, a naš fakultet dobiva pravu podršku kada je riječ o administraciji i provedbi programa. Naši studenti imat će pristup najnovijim znanjima iz struke, a nadamo se da će ih to inspirirati na rad i ostanak u vlastitoj domovini, iako je potreba za medicinskim stručnjacima velika diljem svijeta – istaknuo je dekan prof. Včev.

Predavanja u Gradskoj upravi

Dislocirani studij sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo otvorit će svoja vrata studentima početkom nove akademske godine 2019./2020. Predavanja će se održavati u prostorima Gradske uprave na Trgu Ante Starčevića 5. Svečanom otvorenju nazočili su još zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, prodekan za međuinstitucijsku suradnju i razvoj Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku doc. dr. sc. Ivan Miloloža i koordinatorica studija Kristina Bosak.