Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Mjere za pomoć poduzetnicima zbog epidemije koronavirusa

Neće plaćati najam, komunalnu naknadu, odvoz otpada...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Važno je sačuvati svako radno mjesto i pomoći našim gospodarst-venicima u situaciji koja ih je pogodila, rekla je gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin

Grad Orahovica donio je niz mjera pomoći poduzetnicima i obrtnicima koje su usmjerene na suzbijanje i ublažavanje ekonomskih šteta zbog epidemije koronavirusa. Tako će, sve dok je na snazi odluka o privremenoj obustavi rada, poduzetnici i obrtnici biti oslobođeni plaćanja zakupa terasa i poslovnih prostora u vlasništvu Grada te poreza na korištenje javnih površina.

Rasadnik sportaša Orahovačke učenice igraju najbolji futsal u županiji

Sve pravne i fizičke osobe koje zbog odluke Stožera civilne zaštite ne mogu obavljati svoju djelatnost oslobođene su plaćanja komunalne naknade, a isto tako i odvoza i deponiranja otpada te opskrbe pitkom vodom.

Fizičke i pravne osobe koje nisu zahvaćene mjerom privremene obustave obavljanja djelatnosti dobit će odgodu plaćanja komunalne naknade u trajanju od 90 dana, a tijekom tog razdoblja neće biti prisilne naplate potraživanja ni obračuna kamata.

– Važno je sačuvati svako radno mjesto i pomoći našim gospodarstvenicima u situaciji koja ih je pogodila – poručila je gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin.