Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Gradonačelnik Puljašić na Danu hrvatskih branitelja

Nemojmo dopustiti da našu hrabru povijest pišu drugi

Foto: pozega.hr
Svečana akademija u povodu obilježavanja 28. obljetnice oslobođenja požeške vojarne

Drago mi je što sam gradonačelnik grada koji je te 1991. godine oslobođen, koji je tada prodisao punim plućima. Domovina se tada branila srcem, a nakon te akcije i oružjem. Svi oni dragi ljudi koji su dali sebe da obrane domovinu, danas su ovdje među nama. Oni koji nisu, a ostavili su iza sebe obitelji, ostavili su i nama obavezu da se brinemo o njihovim obiteljima, da govorimo o njima – istaknuo je požeški gradonačelnik Darko Puljašić na svečanoj akademiji upriličenoj u povodu obilježavanja 28. obljetnice oslobođenja požeške vojarne i Dana hrvatskih branitelja Požeško–slavonske županije.

Bebe u vijećnici Puljašić primio 30 najmlađih sugrađana

– Drago mi je da je ovdje predstavljena i knjiga svjedočanstava, jer pobjednici pišu knjige istine. Mi smo pobjednici i nemojmo dopustiti da našu povijest, koja je iznimno ponosna i hrabra, pišu neki drugi – poručio je Puljašić.

Predsjednik požeškog Gradskog vijeća Željko Glavić naglasio je da su hrvatski branitelji ostvarili san mnogih generacija Hrvata prije njih.

“Trophy Zlatnom dolinom” Stari limeni ljepotani donijeli dašak prošlosti

– Hrvatski branitelji nisu željeli bilo kakvu Hrvatsku, nego upravo ovakvu, slobodnu, demokratsku i europsku Hrvatsku u kakvoj danas živimo. To je sveti cilj koji su nam ostavili - da izgrađujemo i čuvamo upravo takvu Hrvatsku. Zato vas pozivam da budemo usmjereni upravo prema tom cilju – rekao je dr. 
Glavić.