Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Rebalansom proračuna Kutina osigurala još novca za razvoj gospodarstva

Nepovratna sredstva za razvoj dobilo još 19 kutinskih poduzetnika i obrtnika

Foto: Grad Kutina
Ukupno je 108 obrtnika i poduzetnika ove godine dobilo nepovratna sredstva za razvoj poslovanja

U Gradskoj vijećnici Grada Kutine potpisano je 19 preostalih sporazuma o dodjeli nepovratnih sredstava za provedbu mjera razvoja gospodarstva na području Grada Kutine ulaganjima u opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta u 2019. godini, zatim ulaganja u turističke projekte u 2019. godini na području Grada Kutine te Programa sufinanciranja novog zapošljavanja/samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi.

U Kutini stvaraju preduvjete za investicije Popunjava se Poslovna zona III – grade se nove proizvodne hale i radionice, a zemljište Grad dao po povlaštenim cijenama

Naime, na nedavno održanoj 26. sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine usvojen je rebalans proračuna čime su se osigurala dodatna financijska sredstva i u skladu s time omogućilo ostvarivanje prava na nepovratna sredstva za sufinanciranje preostalih 19 zahtjeva koja je pozitivno ocijenio Odbor za gospodarstvo.

– Poticajne mjere za poduzetnike i obrtnike pokazale su se vrlo efikasnima, imamo interes za njih i sve je više mladih, što je na tragu našeg cilja da zadržimo mlade obitelji – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pri potpisivanju sporazuma.

Ukupno su u ovoj godini iz gradskog proračuna osigurana nepovratna sredstva za 47 programa samozapošljavanja i zapošljavanja, pet projekata poticanja turističke ponude te 56 projekata ulaganja u opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta.

Prijam za članove Atletskog kluba osoba s invaliditetom "Odisej" Osvajajući medalje pronose svijetom ime Kutine

Grad Kutina godišnje različitim mjerama u gospodarstvo ulaže oko 3,5 milijuna kuna. Direktnim mjerama kao dodjela nepovratnih sredstava za ulaganje u opremu, novo zapošljavanje i smještajne kapacitete za jačanje turističke infrastrukture Grad Kutina osigurao je 1,840.000 kn, indirektnim mjerama za potporne institucije, i to za razvojnu agenciju i poduzetnički inkubator Grad Kutina izdvaja 1,200.000 kn te direktne potpore za poljoprivredna gospodarstva u iznosu otprilike 700.000 kn, zajedno s potpornom institucijom LAG preko koje poljoprivrednici povlače nepovratna sredstva iz mjera ruralnoga razvoja te Zajednice proizvođača SMŽ-a kao instrument distribucije proizvoda lokalnih proizvođača koji nemaju mogućnost plasirati vlastiti proizvod preko velikih trgovačkih lanaca i biti konkurentni na tržištu.

Sva navedena sredstva osigurana su iz vlastitih prihoda za potrebe razvoja gospodarstva u Gradu Kutini.