Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Prijam za članove Atletskog kluba osoba s invaliditetom "Odisej"

Osvajajući medalje pronose svijetom ime Kutine

Foto: Grad Kutina
AKOSI Odisej je jedini imao četiri predstavnika na ovom Svjetskom prvenstvu, a od ukupno četiri medalje koje su osvojili sportaši iz Hrvatske, dvije su otišle u naš klub, rekao je na prijmu trener Mihovil Rendulić

U povodu srebrnog odličja Miljenka Vučića i brončanog odličja Matije Sloupa na nedavno održanom WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiju u gradskoj vijećnici Kutine održan je prijam za članove kluba AKOSI Odisej iz Kutine. Atletski klub osoba s invaliditetom Odisej djeluje na području Sisačko-moslavačke županije i šire te trenutačno broji devet članova.

Edukacija Grad Kutina – informiraj se i recikliraj

– AKOSI Odisej je jedini imao četiri predstavnika na ovom Svjetskom prvenstvu, a od ukupno četiri medalje koje su osvojili sportaši iz Hrvatske, dvije su otišle u naš klub. Uz broncu i državni rekord Matije Sloupa, srebrnu medalju u kategoriji F11 osvojio je Miljenko Vučić u bacanju kugle za slijepe gdje mu je zlatna medalja izmakla za samo 2 centimetra, no i on je postigao novi državni rekord. Ana Gradečak je na svom prvom svjetskom natjecanju u bacanju kugle osvojila 12. mjesto u kategoriji F41 – rekao je na prijmu njihov trener Mihovil Rendulić.

Predsjednik AKOSI Odiseja Mate Damjanović istaknuo je da je klub Odisej danas okosnica Hrvatskog paraolimpijskog saveza te unatoč manjem broju članova spram ostalih takvih klubova, ne manjka im sportskih uspjeha što dokazuju i osvojene medalje.

U gospodarstvo se ulaže 3,5 milijuna kuna godišnje iz gradskog proračuna Bespovratne potpore za razvoj od Grada dobilo 77 poduzetnika i obrtnika

– Iznimno sam sretan što sam četiri puta rušio državni rekord i veselim se novim uspjesima. Ova brončana medalja druga je velika medalja u mojoj karijeri. Nadam se da ću i ubuduće osvajati medalje i ponosno predstavljati Kutinu – rekao je Matija Sloup koji je do bronce došao s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10,30 metara.

– Sretan sam što se Kutina preko velikih uspjeha spominje širom svijeta u okvirima atletike i paraolimpijade. Obećavam da će Grad Kutina i dalje pomagati Klubu i da ćemo stvarati što bolje uvjete za treninge i vaš budući rad u Kutini – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.