Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
javni poziv

Nezaposleni mogu pokrenuti posao uz 875.000 kuna potpore Županije

posao
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Potporom se također mogu financirati i edukacije koje su vezane uz djelatnost kojom se osoba želi baviti, kao i kupovina licenci bez kojih se ne može obavljati posao. Maksimalni iznos potpore po korisniku iznosi 35.000 kuna

Otvoriti vlastiti posao nije jednostavno, a ni jeftino. Pogotovo onima koji kao nezaposleni nemaju dovoljno novca da se upuste u taj hrabri pothvat. Razvojna agencija Zagrebačke županije stoga je odlučila pomoći svojim nezaposlenim građanima koji žele pokrenuti vlastiti biznis.

Župan Stjepan Kožić obišao obnovljenu OŠ Milke Trnine u Križu U 11 godina, Zagrebačka županija uložila je više od 17 mil. kuna u školu u Križu

Objavila je Javni poziv za dodjelu 875.000 kuna potpore za samozapošljavanje u skladu s projektom Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III pod nazivom “Nova prilika - Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Zagrebačke županije”. Javni natječaj otvoren je do 13. prosinca 2019. godine. Korisnici su nezaposleni pripadnici ranjivih skupina s područja Zagrebačke županije koji žele pokrenuti vlastiti posao, a to se odnosi na žene i dugotrajno nezaposlene, mlade do 29 godina, starije od 50... Za natječaj je bitno da u trenutku podnošenja Zahtjeva za dodjelu potpora budu nezaposleni, a to se dokazuje prilaganjem potvrde o vođenju u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Osobe koje imaju status hrvatskog branitelja, djeca poginulih, nestalih i zarobljenih hrvatskih branitelja, osobe s invaliditetom, pripadnici nacionalne manjine moraju dostaviti pisane dokaze o svom statusu.

U prihvatljive troškove za dodjelu potpora ulaze: zakup poslovnog prostora, kupnja strojeva, tehnike, alata i licenciranih IT programa, zakup poslovnog prostora, obvezni doprinosi za samozaposlenu osobu te troškovi za knjigovodstvene usluge, registraciju poslovnog subjekta, izradu i održavanje web stranice. Potporom se također mogu financirati i edukacije koje su vezane uz djelatnost kojom se osoba želi baviti, kao i kupovina licenci bez kojih se ne može obavljati posao. Maksimalni iznos potpore po korisniku iznosi 35.000 kuna.

Završen projekt u Svetoj Nedelji Reciklažno dvorište otvoreno od 2020.

Predviđena sredstva za dodjelu potpora sufinancirana su iz Europskog socijalnog fonda, a osigurana su u proračunu Razvojne agencije Zagrebačke županije za 2019. godinu. Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na internetskim stranicama Razvojne agencije Zagrebačke županije. Zahtjev s potrebnom dokumentacijom dostavlja se poštanskim putem na adresu Razvojne agencije u Ulici Ivana Lučića 2a/13, 10 000 Zagreb.