Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ŽUPANIJA IZDVOJILA 45.000 KUNA

Nezaposleni obučeni za računovođe

Foto: Osječko-baranjska županija
Čelnik Županijske skupštine Dragan Vulin navodi 60 posto polaznika ovakvih edukacija u roku od šest mjeseci nađe posao, što potvrđuje smisao i učinke cijelog projekta

Deset nezaposlenih osoba s područja Osječko-baranjske županije uspješno je završilo osposobljavanje po programu "Računovodstvo za mala poduzeća", a stečena kvalifikacija upisana im je u e-radnu knjižicu.

Potpisan ugovor za projekt vrijedan 32 milijuna kuna Počinje obnova zgrade željezničkog kolodvora u Osijeku, rok je 24 mjeseca

Prilikom uručenja diploma predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Dragan Vulin naglasio je kako 60 posto polaznika ovakvih edukacija u roku šest mjeseci pronađe posao, što ujedno potvrđuje smisao i učinke cijelog projekta.

Program ovog osposobljavanja provelo je Pučko otvoreno učilište Osijek, a trajao je 250 nastavnih sati, za što je Županija izdvojila 45.000 kuna. Inače, Osječko-baranjska županija u suradnji s HZZ-om, Područnom službom Osijek provodi edukacije za još 55 dugotrajno nezaposlenih osoba. Uz računovodstvo za mala poduzeća, tu su programi za voditelje EU projekata, ECDL edukacije i osposobljavanje za obavljanje poslova pomoćnika/pomoćnice u nastavi u radu s učenicima s teškoćama, a uz troškove edukacije, svim polaznicima plaća i prijevoz do učilišta/fakulteta.

REVITALIZACIJA OSJEČKE "ŠUMICE" Projekt ‘Poučno-pješačka staza Tvrđavica’

Osječko-baranjska županija od 2004. provodi različite projekte poticanja zapošljavanja namijenjene dugotrajno nezaposlenim osobama, koji čine 50 posto nezaposlenih. Do sada ih je pohađalo 995 polaznika, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno 3,4 milijuna kuna.