Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Ulaganja u pleterničku poduzetničku zonu

Niču dvije hale vrijedne 40-ak milijuna kuna

Foto: Grad Pleternica
Predviđeno je otvaranje oko 25 novih radnih mjesta u prvoj fazi, a onda naknadno, ovisno i o potrebama tržišta, planira se do 45 novih radnih mjesta

Dvije proizvodne hale niču ovih dana u pleterničkoj poduzetničkoj zoni. Riječ je o privatnim investicijama tvrtki Lim Rad i Orchem koje ondje grade svoje pogone. Tvrtka Lim Rad, koja proizvodi građevinsku limariju i limene pokrove, otprije je stanar pleterničkog inkubatora.

KUPUJMO LOKALNO Online tržnica za pomoć OPG-ovima

U proteklih nekoliko godina jako se razvila i prostor inkubatora postao im je mali pa su se odlučili na kupnju zemljišta i gradnju nove poslovne hala. Tvrtka Orchem bavi se pak distribucijom i primjenom sredstava za zaštitu bilja, a na dolazak u Pleternicu odlučili su se zbog povoljnog poslovnog okruženja. U gradskoj upravi vesele se novim ulaganjima.

– Naša poduzetnička zona stvorena je za razvoj gospodarstva i poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta na području grada. Kao Grad osigurali smo sve preduvjete da se u zoni mogu graditi nove tvornice i proizvodne hale u kojima će se zapošljavati naši sugrađani. Činjenica da jedna od ove dvije investicije nije vezana baš za poduzetnike s područja Pleternice daje nam nadu da je naša poduzetnička zona prepoznata u Hrvatskoj i da su zapravo te dvije investicije tek početak vala novih investicija – rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Poduzetnički centar Pleternica “Koraci suradnje 2” dobili zeleno svjetlo

Ukupna vrijednost obiju investicija je oko 40 milijuna kuna. Predviđeno je otvaranje oko 25 novih radnih mjesta u prvoj fazi, a onda naknadno, ovisno i o potrebama tržišta, planira se do 45 novih radnih mjesta.