Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
U Belišću su u tijeku radovi na iznimno vrijednim projektima

"Niču" prva POS-ova zgrada, tribina stadiona i hostel

1/3
Foto: Grad Belišće
U punom je jeku gradnja višestambene zgrade po modelu POS-a. U Belišću su se tako nakon više od tri desetljeća ponovno počeli graditi stanovi

Unatoč koronavirusu, u Belišću su u tijeku radovi na iznimno vrijednim projektima. Nakon više od tri desetljeća ponovno su se počeli graditi stanovi.

Belišćanski i erdutski projekt predstavljen na Sajmu putovanja u Essenu Zelene staze Dunava i Drave oduševile njemačke turiste

U planu i druga zgrada

Naime, u punom je jeku gradnja višestambene zgrade po modelu POS-a. U taj je projekt, vrijedan više od 14,3 milijuna kuna, kao jednu od 25 belišćanskih demografskih mjera, iz gradskog proračuna uloženo gotovo milijun kuna. Gradnjom te zgrade, u koju bi se 24 mlade obitelji trebale useliti najkasnije do proslave Dana grada 2021., Belišće će dobiti moderan objekt na pet etaža s liftom i parkiralištima. Nakon toga planirano je da se vrlo brzo krene i u gradnju druge POS-ove zgrade na toj lokaciji, u blizini gradskog bazena i sportskih terena. Grad je dugotrajnim pripremama, ali i darovanjem zemljišta, preuzimanjem troškova ishođenja građevinske dozvole i priključaka na komunalnu infrastrukturu te odricanja od komunalnog doprinosa, učinio sve kako bi budućim stanarima ove zgrade omogućio što povoljniju cijenu "kvadrata".

A kraju se privodi gradnja nove tribine na gradskom stadionu NK Belišće, u povodu 100. godišnjice kluba. Investicija je to od gotovo sedam milijuna kuna.

28. obljetnica Počast za 15 poginulih u akciji Baranja

Čuvanje prirodne baštine

Projekt obuhvaća tribine gradskog stadiona s 500 sjedećih mjesta, po propozicijama za 3. HNL s mogućnošću prilagodbe za 2. HNL. U prizemlju će biti svečani salon s klupskim prostorijama i svlačionicama sa svim popratnim sadržajima. Najveći dio ove investicije financira Grad iz svog proračuna, a sa 500.000 kuna projekt sufinancira i Hrvatski nogometni savez.

Završava se ovih dana i gradnja Centra za posjetitelje s hostelom u sklopu projekta EU "Zelene staze Dunava i Drave".

Muni World 2020 Delegacija Belišća posjetila Izrael

– Uz to, Belišće dobiva i uređenu ekološko-edukativnu stazu, odnosno 2,3 km šetnice od hostela do Odmorišta Drava u Bistrincima, odmorište i kajakaško veslalište "Matija Ljubek". Vrijednost investicije je 7,4 milijuna kuna, a EU sufinancira 84,43%. Cilj ovog projekta je i promicanje svijesti o vrijednosti i važnosti čuvanja prirodne baštine, a posebno bogatstva Drave, te mogućnosti koje nam se otvaraju u razvoju turizma temeljenog na bicikliranju, veslanju, promatranju ptica, kampiranju – ističu u Gradu.