Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan Damir Bajs primio najboljeg profesora na svijetu Dejana Nemčića

‘Nijedno dijete nije izgubljeno ako ima učitelja koji vjeruje u njega’

Župan Damir Bajs ugostio je najboljeg profesora geografije na svijetu
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Putujući svijetom s ponosom sam svugdje nosio svoj grad i županiju, istaknuo je profesor Dejan Nemčić na primanju kod župana Bjelovarskobilogorske županije Damira Bajsa. Dodao je i kako je bio sretan kad je doznao koliko Županija ulaže u obrazovanje i što je sve u posljednje vrijeme napravljeno za obrazovanje i u obrazovanju županije

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je profesora geografije Dejana Nemčića koji je na najznačajnijem svjetskom natječaju za učitelje Global Teacher Award 2020. u konkurenciji najboljih učitelja iz 110 zemalja proglašen najboljim na svijetu. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje nastavnicima iz cijelog svijeta, a prof. Nemčić jedan je od rijetkih ovogodišnjih dobitnika iz ovog dijela Europe.

Za opremanje laboratorija 730.000 kuna DODATNA SREDSTVA Za opremanje laboratorija 730.000 kuna

– Ova nagrada potvrdila mi je ono što sam započeo prije 10 godina, a to je da se isplati ulagati u obrazovanje. Mogu reći da sam bio stvarno sretan kada mi je na uvodnom sastanku župan iznosio činjenice o onome što ste u posljednje vrijeme napravili na razini županije i kako ste na drugom mjestu u Hrvatskoj po ulaganju u obrazovanje. Time ste me još više usrećili i potvrdili ono što sam rekao prije 10 godina, a to je da ulaganjem u obrazovanje društvo može ići prema naprijed, država može ići prema naprijed, a samim time i BDP može ići naprijed. Ova nagrada dokazuje i to da se isplati truditi, vjerovati. Mi učitelji imamo tu odgovornost da učenicima pokažemo zašto je dobro ulagati u škole i obnovu škola i mislim da smo u tome uspjeli. Ono što smo željeli jest da učenici u školu dolaze s osmijehom na licu. Ono što je meni još osobno jako drago je da, putujući bilo gdje u svijetu, uvijek sam s ponosom nosio svoj grad i županiju. Radit ću to i dalje. Hvala Županiji što je prepoznala obrazovanje kao nešto bitno u državi, hvala vam što ulažete toliko u škole. I jedna poruka za kraj, a ta je da nijedno dijete nije izgubljeno ako ima učitelja koji vjeruje u njega – rekao je na primanju prof. Dejan Nemčić.

garešnica Za projekt “Želim znati i živjeti” 1,1 milijun kuna

Županu Bajsu bilo je zadovoljstvo primiti Nemčića s obzirom na trud i ulaganja Županije u školstvo i obrazovanje. – Naša županija druga je u Hrvatskoj po ulaganjima u obrazovanje. Kada govorimo o Dejanu Nemčiću, govorimo o čovjeku našega kraja, profesoru koji se posvetio svom zvanju i zanimanju, iznad uobičajenog. Drago mi je vidjeti ambiciozne ljude koji su nadišli Hrvatsku i došli do toga da budu najbolji na svijetu – rekao je župan.