Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
DODATNA SREDSTVA

Za opremanje laboratorija 730.000 kuna

Za opremanje laboratorija 730.000 kuna
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Dodatnim sredstvima medicinsko-biokemijski laboratorij opremljen je novim dijagnostičkim uređajima koji će ubrzati obavljanje medicinskih pretraga, a samim time i podići standard u medicini.

Župan Damir Bajs obišao je sa suradnicima i ravnateljicom Doma zdravlja BBŽ-a Ljubicom Čaić čazmanski Dom zdravlja. Nakon obnove i opremanja u vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna kroz projekt “Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije”, čazmanski Dom zdravlja dobio je od Županije dodatnih 730.000 kuna za opremanje medicinsko-biokemijskog laboratorija novom modernom dijagnostičkom opremom koja se sastoji od novog biokemijskog uređaja, hematološkog uređaja, uređaja za proizvodnju čiste vode, nadogradnju informatičkog sustava, nova računala.

Za umirovljenike osigurano 75.000 kuna povodom blagdana Financijska pomoć: Za umirovljenike osigurano 75.000 kuna

Prostor je i preuređen kako bi se nova oprema mogla ugraditi i pustiti u rad. Za stanovnike Čazme i okolnih mjesta koja pripadaju tom Domu zdravlja, točnije njih oko 12.000, to znači bitno olakšanje i brzinu u rješavanju medicinskih pretraga, a time i rast standarda u medicini. U brojkama to donosi mogućnost obavljanja do 600 biokemijskih i 140 hematoloških pretraga dnevno.

U velikom EU projektu vrijednom 12 milijuna kuna Domovi zdravlja opremljeni su i uređeni, a ovo ulaganje dodatan je iskorak u opremi koja prvim projektom nije predviđena.

GRAD ČAZMA Za rekonstrukciju Tomislavove 750.000 kn

– Omogućili smo da se primarna zdravstvena zaštita gotovo u potpunosti provodi u mjestu, odnosno blizu mjesta stanovanja. Dobar dio ulaganja vezan je uz aparate, ali velik dio odnosi se na računalnu opremu koja podržava tražene programe i komunikaciju te će zapravo zahvaljujući njihovoj kvaliteti pacijenti moći velik dio pretraga obaviti dolaskom do liječnika opće prakse – rekao je župan Damir Bajs.