Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GRAD ČAZMA

Za rekonstrukciju Tomislavove 750.000 kn

Foto: Grad Čazma
Sanirat će se komunalna infrastruktura – kanalizacija, voda, plin, javne rasvjete, nogostupa, osam parkirališnih mjesta te urediti javne površine ispred stambenih zgrada

U tijeku je najzahtjevnija rekonstrukcija ulica u Čazmi tijekom zadnjeg desetljeća. Nakon što su obnovljene ulica Franje Vidovića, Trg Čazmanskog kaptola, Braće Radića, Česmanska, Milana Novačića, Omladinska i Ulica Alojza Vulinca, na što je do sada utrošeno oko 20 milijuna kuna, na red je došla Ulica kralja Tomislava.

uMJETNOST Cvjetni motivi u gradskom središtu

U ulici se nalazi devet poslovno-stambenih zgrada, dom zdravlja, gradska tržnica, autobusni kolodvor, pošta, Čazmatrans te desetak obiteljskih kuća. Tijekom rekonstrukcije, djelatnici Komunalija naišli su na velike probleme koji su višestruko opravdali ovaj zahvat.

– U tom dijelu ulice nalazila se loše izvedena kanalizacija, ogromna začepljena septička jama koju su koristile stambene zgrade, višestruka puknuća vodovodnih cijevi. To je sve uzrokovalo učestalo otvaranje rupa na nogostupu i parkiralištu – rekao je direktor Komunalija, Ivan Beljan.

Nogostup i stepenice dotrajale su jer se koriste više od pola stoljeća, a u ovom dijelu ulice problem je i kvaliteta javne rasvjete. Zahvatom će se sanirati sva komunalna infrastruktura – kanalizacija, voda, plin, javne rasvjete, nogostupa, osam parkirališnih mjesta te urediti javne površine ispred stambenih zgrada. Rekonstrukcijom će se znatno smanjiti gubici vode u ukupnoj vodovodnoj mreži, a potpuno u tom dijelu. Drvored bagrema trebao bi ostati neoštećen. Vrijednost zahvata koji financira grad Čazma procjenjuje se na 750 tisuća kuna