Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
povodom blagdana

Financijska pomoć: Za umirovljenike osigurano 75.000 kuna

Za umirovljenike osigurano 75.000 kuna
Foto: Grad Čazma
Također se provodi i program Uključi se (Zaželi), u kojem 15 djelatnica programa pomaže starijim osobama, pogotovo samcima.

I ove godine, Grad Čazma isplatit će financijsku pomoć za umirovljenike u povodu božićnih blagdana – „božićnicu“, sukladno sredstvima predviđenima Programom javnih potreba u socijalnoj skrbi za 2020. godinu te Odluci o socijalnoj skrbi na području Grada Čazme, za što je u Gradskom proračunu osigurano čak 75.000 kuna. Lani se Gradu za tu mjeru javilo 211 sugrađana.

Županijska sredstva za programe namijenjene umirovljeničkoj populaciji Potpisan ugovor o dodjeli 1,2 milijuna kuna Matici umirovljenika Bjelovar

– Grad Čazma već niz godina pomaže našim najstarijim stanovnicima s malim mirovinama, prvotno podjelom poklon-paketa i isplatom bonova, a unatrag dvije godine na ovaj način. Iznos božićnice nije prevelik, međutim vjerujem da će svaka kuna dobro doći kako bi građani popunili svoje kućne budžete za nadolazeće blagdane – rekao je prošlog prosinca gradonačelnik Dinko Pirak.

Pravo na pomoć ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Čazme, ako ostvaruju mirovinu manju od 1500 kuna mjesečno. Iznos jednokratne financijske pomoći iznosi 150 kuna po korisniku. Grad Čazma nizom mjera pomaže starijoj populaciji stanovništva.

OBNOVLJEN VOZNI PARK DOMA ZDRAVLJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE Za dva sanitetska vozila izdvojeno 622.380 kn

Ukupno je, tako, 74 korisnika, najviše treće životne dobi, kojima će za zimski ogrjev biti isplaćeno po 1050 kuna pomoći. Ova potpora dodjeljuje se jednom godišnje korisnicima zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva. Također se provodi i program Uključi se (Zaželi), u kojem 15 djelatnica programa pomaže starijim osobama, pogotovo samcima.