Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
OBNOVLJEN VOZNI PARK DOMA ZDRAVLJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Za dva sanitetska vozila izdvojeno 622.380 kn

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
S dva nova vozila, Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije raspolaže s 32 sanitetska vozila, a svako od njih godišnje prijeđe i do 70.000 kilometara

Predstavnicima Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije ovih su dana uručeni ključevi dva nova sanitetska vozila, čija vrijednost iznosi 622.380 kuna. Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije, u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, obnavlja svoj vozni park u skladu s mogućnostima i potrebama. S dva nova, županijski Dom zdravlja raspolaže s 32 sanitetska vozila, a svako od njih godišnje prijeđe i do 70.000 kilometara.

POTICANJE KULTURE U Bjelovaru počinje gradnja nove zgrade glazbene škole

Stoga potreba za njihovim obnavljanjem postoji svake godine kako bi sigurnost pacijenata i zaposlenika Doma zdravlja bila na najvišoj razini. Također, nabavom novih i potpuno opremljenih vozila osigurava se i udobnost u prijevozu pacijenata kao i smanjenje broja popravaka sanitetskih vozila.

– Jako smo zadovoljni novim vozilima, a i oprema je vrhunska. Godišnje napravimo oko 70 tisuća kilometara. Vozim na relaciji Daruvar – Bjelovar, a najviše u Zagreb – rekao je vozač Mario Čihak. Ulaganje u primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu, čija se važnost pokazala i tijekom pandemije koronavirusa, jedan je od prioriteta Županije, koja se brine o tome da liječnici imaju adekvatne uvjete za rad i odgovarajuću potrebnu opremu.

Župan Damir Bajs obišao je Osnovnu školu Mate Lovraka UZ POMOĆ EUROPSKIH SREDSTAVA Završena obnova škola u općini Veliki Grđevac

– Investiranje u sigurnost naših pacijenata te naših vozača jedan je od ključnih elemenata. Ove godine nabavljeno je pet vozila, tri za patronažnu službu i dva sanitetska. Sanitetska vozila upravo su sada prijeko potrebna, jer vozači i timovi koji su u njima pomažu u prijevozu pacijenata koji imaju COVID-19. Stoga ćemo nastaviti ulaganja – rekao je župan Damir Bajs.