Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Pleternici i ove godine podijeljeni slatki pokloni

Nikola, Maša i motorizirani Djedice darivali mališane

Sveti Nikola u Pleternici
Foto: slavonski.hr
U vrijeme zimskih praznika najmlađi će se moći zabavljati klizanjem na klizalištu

Grad Pleternica i članovi Moto kluba Bulls obradovali su djecu od prvog do četvrtog razreda pleterničke Osnovne škole fra Kaje Adžića te mališane predškolskog uzrasta. Motorizirani Djedice dovezli su svetog Nikolu koji je, uz pomoć vesele pomoćnice Maše, podijelio čak 462 poklona. Poklone i to s imenima mališana osigurao je Grad, a pleternički motoristi, uvijek vedra i nasmijana Maša i darežljivi Nikola pobrinuli su se da podjela bude posebno zanimljiva. Četvrti je to put zaredom kako su pleternički motoristi organizirali ovu veselu manifestaciju uz podršku gradonačelnice Antonije Jozić i njezina zamjenika Domagoja Katića.

Kuća U Pleternici prvi put osigurali sredstva za potpore Pomažu mladim obiteljima da riješe stambeno pitanje

Prije darivanja mališani su morali svetom Nikoli obećati da će i dalje biti dobra djeca, slušati svoje roditelje, a isto tako i bake i djedove. Veseli klinci i klinceze zahvalili su darežljivim djedicama na motorima na najljepši način – radosnim i iskrenim dječjim osmijehom. Slatki darovi brzo su razgrabljeni, a veselje je dodatno uveličala gradonačelnica Jozić najavom još jednog poklona. Naime, prema prijedlogu Dječjeg gradskog vijeća, u vrijeme zimskih školskih praznika mali Pleterničani moći će se zabavljati na klizalištu koje će biti otvoreno na košarkaškom igralištu stadiona malih sportova.

Bećarac Slavonsko blago s UNESCO-ova popisa kulturne baštine Bećarac će biti temelj razvoja turizma u Pleternici

Blagdan svetog Nikole Biskupa u Pleternici već godinama slovi kao najsvečaniji dan, kada Pleterničani s ponosom slave svog nebeskog zaštitnika. Sv. Nikola svake godine pohodi Pleternicu i dariva sugrađane. Ponekad ih razveseli slatkim paketom, a ponekad kojom novom zgradom, cestama i ostalim slasticama, skladno pakiranim u nove obrise grada. Tako je bilo i ove godine. Dio je to adventske čarolije koja obavija grad, posebno uređen u blagdanskom ruhu.

pleternica Bivše kino postat će multimedijalna dvorana