Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Uručene županijske povelje darivateljima krv

Nitko od nas ne zna kad mu darovana krv može spasiti život

Darivatelji na prijmu kod župana
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Boban: Bilo bi dobro imati predavanja u srednjim školama i na sveučilištu na kojima biste vi darivatelji govorili o važnosti darivanja

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban odao je priznanje i zahvalnost darivateljima krvi na prijmu koji je upriličio za darivatelje od kojih su neki krv darovali stotinu i više puta i time spasili nebrojeno ljudskih života.

darovateljima krvi velike gorice uručene zahvalnice i priznanja Uz malo odricanja do spašavanja života

– Od srca vam iskrena hvala. Ne samo vama koji ste perjanice u svemu ovom, nego hvala i onim mlađim generacijama kojima ste vi uzor. Razgovarao sam sa svojim suradnicima o potrebi predavanja koje biste vi darovatelji krvi održali u srednjim školama i na sveučilištu, kako bi se među onom populacijom koja može biti potencijalni darivatelj krvi dodatno otvorila svijest o potrebi ovog što vi radite. Da im vlastitim primjerom pokažete koliko vaša dobra volja znači u humanitarnom smislu. To je razlog zbog kojeg ovo što radite mora biti promovirano tako da generacije koje dolaze slijede vaš svijetli primjer – rekao je Boban koji je darovateljima krvi uručio županijske povelje.

– Kao što ste istaknuli, javlja se sve veća potreba educiranja mladih ljudi kako bi i sami postali darivatelji krvi. Nitko od nas ne zna u kakvoj se životnoj situaciji može naći i kada mu nečija darovana krv može spasiti život – poručila je Ljubica Zaller koja je darovala krv 75 puta.

Ostali dobitnici su: Ante Antunović (Postira), Damir Bilandžić (Split), Zoran Bulajić (Vis), Ivan Despotović (Dicmo), Joško Ercegović (Trogir), Branko Marinović (Kaštel Gomilica), Tino Mladinić (Split), Vlatko Perković (Žrnovnica), Boris Petković (Kaštel Novi) i Milan Slijepčević (Hvar).

Dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi Nagrađene osobe koje daju dio sebe u humane svrhe Darovao krv 126 puta: 'U 47 godina barem sam jednom godišnje dao krv'