Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Knjižnica je ove godine posebnu pažnju posvetila sedmoj umjetnosti

Noć knjige u znaku kultnoga požeškog “Patka” i Alana Forda

Foto: pozega.hr
S ljubiteljima knjiga družili su se Marina Vujčić, Ante Tomić i Hrvoje Kovačević

Bogat sadržaj Noći knjige okupio je u požeškoj Gradskoj knjižnici i čitaonici velik broj ljubitelja čitanja i pisane riječi, od najmlađih do onih nešto starijih, jer knjižnica je i ove godine pripremila za svakoga ponešto.

Glazeban škola u Požegi Uredili im dvoranu Požeška glazbena škola koncertom zahvalila županiji na donaciji

Slušaonica

Požeška knjižnica tako se pridružila brojnim domaćim i svjetskim knjižnicama koje u povodu Svjetskog dana knjige, knjigu stavljaju u središte pozornosti. Ovogodišnjom temom „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa” želja je bila potaknuti na promišljanje o likovima. S velikim i malim ljubiteljima knjige i čitanja na odjelu za odrasle te u čitaonici družili su se glavni gosti večeri, predstavnici hrvatske književne scene Marina Vujčić, Ante Tomić i Hrvoje Kovačević. Hrvoje Kovačević bio je glavna zvijezda dječjeg odjela, gdje se u cjelovečernjem programu, uz pomoć dječjih čitateljskih klubova, družio s najmlađima i onim malo starijim posjetiteljima dječjeg odjela.

Knjižnica je ove godine posebnu pažnju posvetila sedmoj umjetnosti, pa se tako u čitaonici govorilo o kultnom požeškom stripu “Patak” s jednim od njegovih pokretača Jelenkom Topićem, dok je dječji odjel bio u znaku popularnog Alana Forda koji ove godine obilježava 50. obljetnica početka izlaženja stripa. Na glazbenom odjelu pripremljena je prigodna slušaonica i dodatni sadržaji na temu grupe The Queen.

Otvoren novouređeni dom Glazbene škole Požega Požeška koncertna dvorana bit će jedna od najljepših i najpoželjnijih u Slavoniji

 

Već tradicionalno, u programu Noći knjige posjetiteljima je predstavljena izložba fotografija iz fotonatječaja Knjiga svaki dan, koja broji 50 fotografija koje ilustriraju neko književno djelo, lika iz književnog djela ili autorovu impresiju književnim djelom.

Snižena cijena upisnine

Prema ocjenama prosudbenog povjerenstva u sastavu Damir Hoyka, Marina Vujčić, Alis Marić i Aleksandra Šutalo, prvo mjesto osvojila je Neda Rački iz Zagreba za fotografiju Povratak Sherlocka Holmesa (Gary Lovisi). Drugo mjesto osvojio je Đoko Glušica iz Rijeke za fotografiju Starac i more (Ernest Hemingway), a treće mjesto Aleksandar Gospić iz Zadra za fotografiju Bilježnica (Nicholas Sparks).

U Noći knjige posjetitelji su imali priliku upisati se u knjižnicu na godinu dana po sniženoj cijeni upisnine od 50 kuna.

Državno natjecanje Učenici iz cijele Hrvatske u Tehničkoj školi