Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Otvoren novouređeni dom Glazbene škole Požega

Požeška koncertna dvorana bit će jedna od najljepših i najpoželjnijih u Slavoniji

Foto: pozega.hr
Do kraja godine koncertnu dvoranu krasit će i veliki koncertni klavir, vrijedan gotovo 1,3 milijuna kuna

Učenici i profesori Glazbene škole Požega predstavili su se koncertom u povodu otvorenja novouređene Koncertne dvorane. Požeško-slavonska županija Glazbenoj školi Požega na poklon je osigurala nabavu novih stolaca za dvoranu. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 650 tisuća kuna za 279 stolaca koji će školi služiti još godinama, a samu izradu stolaca preuzela je požeška tvrtka Spin Vallis.

Državno natjecanje Učenici iz cijele Hrvatske u Tehničkoj školi

Podrška županije i grada

– Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas sve na početku ovog koncerta koji smo organizirali u povodu uređenja ove naše lijepe koncertne dvorane. Ugradbeni stolci na kojima sjedite dar su našeg osnivača, Požeško-slavonske županije, i na tome ovim putem zahvaljujem u ime svih zaposlenika i učenika – rekao je ravnatelj Alen Kovačević.

Prema njegovim riječima, do kraja godine koncertnu dvoranu krasit će i veliki koncertni klavir čija je vrijednost gotovo 1,3 milijuna kuna. U tome, naravno, ne bi uspjeli bez podrške Županije i Grada. S tim instrumentom požeška će škola dobiti jednu od najzanimljivijih, najljepših i najpoželjnijih dvorana u ovom dijelu Hrvatske, što će im također omogućiti ugošćavanje uglednih imena iz svijeta glazbe.

– Naravno, ni ove škole ni ove dvorane ne bi bilo da nismo ostvarili uspjeh i dobre rezultate, a glavni pokazatelji rada škole su naši učenici i njihovi rezultati s raznih natjecanja – dodao je Kovačević.

Bebe kod gradonačelnika Puljašić donirao novac za 38 malih sugrađana

Župan Alojz Tomašević zahvalio je profesorima i učenicima, svima onima koji su odlučili završiti Glazbenu školu i ostati živjeti i raditi u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji.

– Danas smo ispunili obećanje koje smo dali prije otprilike godinu dana, da će ova dvorana postati koncertna. Međutim, točno je da ničega ovoga ne bi bilo da nije bilo vrhunskih rezultata i stoga vam čestitam na svemu postignutom – poručio je Tomašević mladim glazbenicima.

U novi dom ušli 2014.

Koncert je došao poslušati i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić. Podsjetimo, Glazbena škola Požega u svoj novi dom ušla je početkom 2014. godine. Izgradnja i opremanje nove zgrade škole stajalo je 14,5 milijuna kuna, od čega je 7 milijuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja, 6,3 milijuna kuna Grad Požega i 900 tisuća kuna Ministarstvo znanosti za opremu.

Uskrsni sajam Podijelili tisuću porcija kajgane i perkelta