Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitičko-podravska županija sve primamljivija turistima

Noćenja u Čačincima 73 posto više

Foto: Kristijan Toplak
Taj skok u Čačincima rezultat je i asfaltiranja pet kilometara ceste od Slatinskog Drenovca do Jankovca

Da je kontinentalni turizam sve popularniji, potvrđuje i statistika Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

MTB maraton Do 5. rujna prijave za tri staze

– Zabilježili smo lani povećanje broja noćenja za čak 60 posto – započinje Josip Mikolčić, pomoćnik direktorice županijskog TZ-a.

Najviše su ponosni, dodaje, što održavaju to prošlogodišnje povećanje.

– Za sedam mjeseci 2019. bilježimo nevjerojatan iskorak na području općine Čačinci u povećanju broja noćenja od čak 73 posto. Slijede Voćin s 21 posto, Orahovica i Virovitica s 15 te općina Lukač s 14 posto. To su gradovi i općine u koje se intenzivno ulagalo, bilo u turističku infrastrukturu ili druge objekte neposredno povezane s turizmom – pojašnjava.

Stižu prve procjene posljedica obilnih kiša i tuča Čak osam prirodnih nepogoda ove godine u županiji, štete veće od 400 milijuna kuna

Taj skok u Čačincima rezultat je i asfaltiranja pet kilometara ceste od Slatinskog Drenovca do Jankovca.

– U prva tri mjeseca nakon obnove te „uništavateljice automobila“ Park prirode Papuk je zabilježio nevjerojatnih 300 posto više dolazaka, što je dokaz da su ulaganja u turizam u našoj županiji opravdana i dohodovna – smatra Mikolčić.

– Turizam je industrija doživljaja. Informativno-edukativni centar Dravska priča u Noskovcima jedan je od najčudesnijih posjetiteljskih centara u ovom dijelu Europe. Kompleks dvorca Pejačević u Virovitici bit će jedno od najvećih iznenađenja na nacionalnoj turističkoj sceni. Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju je predivan kompleks dvorca s perivojem od čak osam hektara i 15 smještajnih jedinica... – navodi on adute. 

Nikad toliko gotovih projekata Virovitičko-podravske županije kao ovoga ljeta U tri nova poduzetnička inkubatora besplatno će se useliti 47 stanara