Izbornik
Naslovnica Županije
Nastavljeno opremanje sisačke Opće bolnice

Nova oprema za zdravstvo vrijedna 7,8 milijuna eura

NABAVLJENU opremu koristit će zdravstvene ustanove čije se zgrade obnavljaju nakon potresa
1/2
Foto: SMŽ

Nastavljeno je opremanje sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" najmodernijom opremom koju je Sisačko-moslavačka županija nabavila za županijski zdravstveni sustav u vrijednosti od 7,8 milijuna eura. Nabavljenu opremu koristit će zdravstvene ustanove čije se zgrade obnavljaju nakon potresa, a jedan dio nabavljene opreme već je instaliran i pušten u rad.

Tako je ovaj mjesec u Odjelu za otorinolaringologiju i oralnu kirurgiju postavljena ORL radna jedinica, kabina za audiometriju i dijagnostički audiometar, u Službi za kirurgiju postavljeni su novi kreveti, aspirator, EKG aparat i sjedeća kolica za transport pacijenata, dok je Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu bogatiji za anesteziološki aparat i kolica za reanimaciju s pripadajućom opremom.

Prije dva mjeseca opremljena je i modernizirana Jedinica intenzivnog liječenja, čime je učinjen velik iskorak u kvaliteti pružanja intenzivnog liječenja i skrbi stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.

Nova oprema samo je dio ulaganja u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije, a nakon obnove bolničkih zgrada Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" bit će jedna od najbolje opremljenih bolnica u Republici Hrvatskoj.

– Imamo najbolje liječnike, najbolje medicinsko i nemedicinsko osoblje u Hrvatskoj. Imat ćemo potpuno nove zgrade i najmoderniju opremu što znači da u budućnosti možemo imati najsuvremeniju bolnicu u Hrvatskoj – rekao je župan Ivan Celjak.

OVAJ PROJEKT sufinanciranja provodi jedino Brodsko-posavska županija Potpisivanje ugovora s registriranim klaonicama Borba protiv trihinele: U 22 godine pregledano gotovo 40 tisuća svinja NAJBOLJE je birao stručni žiri, a osim njih svoje pobjednike lajkovima su odabrali i korisnici društvenih mreža Instagram i Facebook Među 300 prijava odabrane pobjednice Svrha natječaja "Photo Zagreb County" je prikazati znamenitosti i tradiciju ODRŽIVE LAMPICE Pročelje će osvijetliti tvrtka "Gospodari svjetla", a njihovi su ukrasi napravljeni od recikliranih materijal Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju Vijećnica u petak svijetli ljubičasto u znak podrške "Palčićima"