Izbornik
Naslovnica Županije
Među 300 prijava odabrane pobjednice

Svrha natječaja "Photo Zagreb County" je prikazati znamenitosti i tradiciju

NAJBOLJE je birao stručni žiri, a osim njih svoje pobjednike lajkovima su odabrali i korisnici društvenih mreža Instagram i Facebook
Foto: Zagrebačka županija

Turistička zajednica Zagrebačke županije objavila je rezultate trećeg fotografskog natječaja za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, poznatog kao "Photo Zagreb County". Na svečanoj dodjeli nagrada upriličenoj ovih dana u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije u Zagrebu izložene su najbolje fotografije prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda te korisnika društvenih mreža.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivane Alilović, interes za sudjelovanje u ovogodišnjem natječaju bio je velik te je stiglo više od 300 prijava.

– Vizija je stvoriti identitet destinacije, a da bismo to i ostvarili, "proces mora biti živ" za sve posjetitelje i turiste koji u nju dolaze. Ovim fotonatječajem željeli smo vidjeti jedinstveno iskustvo temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije te kroz fotoobjektiv istaknuti ljepote Zagrebačke županije – poručila je Alilović.

Svrha natječaja je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, eno-gastro motive, a kojima će se dodatno promovirati atrakcije i ljepote Zagrebačke županije. Vodilo se računa o čak pet kriterija – originalnost i umjetnička vrijednost, tematska usklađenost, storytelling i emocija, tehnička izvedba i kvaliteta te kompozicija fotografije. Nagrade autorima dodijelili su poznati "lovac" i influencer Dean Kotiga i direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ana Gašparović. Dobitnici nagrada prema mišljenju stručnog žirija su Jasna Lujić za najbolju fotografiju ovogodišnjeg natječaja ''Photo Zagreb County'', Josipa Brigljević osvojila je drugo mjesto, a Nikolina Kuzmić na trećem je mjestu po mišljenju žirija. Prema glasovima na društvenim mrežama prvo mjesto zauzela je Martina Brkić s najvećim brojem prikupljenih lajkova na društvenoj mreži Instagram, a najbolja fotografija s najvećim brojem prikupljenih lajkova na društvenoj mreži Facebook proglašena je ona Ivane Pustaj.

U 2022. godini više od tisuću kuna po stanovniku za vrtiće je izdvojilo 60 gradova, a među deset najbolje rangiranih je i Grad Zaprešić koji je izdvojio 1681,31 kuna po stanovniku Program predškolskog odgoja u Zaprešiću odvijao se u 42 skupine "Mlade obitelji prepoznaju nas kao grad poželjan za život" PREDSTAVLJAJUĆI projekt, župan Boban naglasio je da prijava na ovaj projekt ne isključuje prijave ni dobitnike na bilo koji drugi javni poziv u sklopu Splitsko-dalmatinske županije Budućnost i opstanak 'Budi tu', projekt pomoći obiteljima s troje ili više djece Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić Autocesta do Dubrovnika Bačić: Izdane su izmjene i dopune lokacijske dozvole