Izbornik
Naslovnica Županije
Autocesta do Dubrovnika

Bačić: Izdane su izmjene i dopune lokacijske dozvole

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić objavio je u Dubrovniku da su izdane izmjene i dopune lokacijske dozvole za projekt autoceste do Dubrovnika, točnije dionicu od Dola do Osojnika.

– Moje ministarstvo izdalo je izmjenu i dopunu lokacijske dozvole na temelju koje će HAC raspisati javnu nabavu za izradu glavnog projekta i paralelno s time javnu nabavu za odabir izvođača radova. Time ćemo nastaviti gradnju autoceste prema Dubrovniku – rekao je Bačić.

Vlada RH u rujnu je donijela odluku o davanju državnog jamstva HAC-u za zaduženje kojim bi se financirala i gradnja punog profila autoceste od Ploča do Dubrovnika. 

VIJENCE I UPALJENE lampione ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade položile su brojne delegacije i izaslanici dužnosnika U Domovinskom ratu kroz brigadu prošlo 2500 hrvatskih branitelja Svečano obilježena 32. obljetnica ustrojavanja 136. slatinske brigade KOPRIVNICU inače zovu "hrvatski Kopenhagen" zbog svih zelenih i naprednih rješenja koja je uvela mnogo prije drugih gradova Sustav javne rasvjete vrijedan 2,3 milijuna eura Nova rasvjeta štedjet će čak 70 posto električne energije DOJMOVI "kušača" bili su odlični, a Sandra Jadek ističe da je zadovoljna jer su upotrijebili sve što su mogli od domaćih proizvođača Slastičarske čarolije od lokalnih namirnica Kraljica kolača Sandra Jadek predstavila novih 12 slastica u Dvorcu Janković