Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Planiraju otvoriti Svjetski centar pušipela u Štrigovi

Nova turistička atrakcija u Međimurju

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Centar će zapravo biti svojevrsni infopunkt za posjet i obilazak Međimurske vinske ceste

Stakleni kubusi za izloške sa senzorom dodira, divovska kada za grožđe kao modul za projekciju videoisječaka, hologram vinara koji vam govori o boci koju ste upravo dotaknuli... To je samo dio atrakcija u budućem Svjetskom centru pušipela koji se planira otvoriti u Štrigovi, u zgradi društvenog doma koja se preuređuje.

Ohrabrujući podaci u vrijeme restrikcija U matične knjige upisano 135 djece i 18 sklopljenih brakova

– Pokazati dva vrča i bačvu, to gostima više nije zanimljivo. Preko holograma moći će jako puno naučiti o vinu. Kad, na primjer, uzmete neku bocu, pojavit će se hologram vinara koji će govoriti o tome što pijete i o svojoj vinariji. To će zapravo biti svojevrsni infopunkt za posjet i obilazak Međimurske vinske ceste – kaže Josip Mikec iz Turističke zajednice Štrigove.

Projekt je poslan Ministarstvu turizmu, a procijenjen je na oko pet milijuna kuna.

– Računamo na "wow efekt", ovdje ćemo imati hrvatski, a možda i europski centar somelijerstva. Računamo na tri godine suradnje s Ministarstvom turizma, nešto novca očekujemo iz fonda EU, nešto od Županije i Općine – iznosi Mikec ambiciozni plan.

Župan Matija Posavec proglasio prirodnu nepogodu Mraz praćen hladnim vjetrom prepolovit će urod u voćnjacima

Nova tehnologija nudi mogućnosti za predstavljanje vinogradarstva Međimurja, od vremena Rimljana do danas, a moći će se predstaviti i druge vinske regije.