Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ohrabrujući podaci u vrijeme restrikcija

U matične knjige upisano 135 djece i 18 sklopljenih brakova

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Upućena je zahvala građanima na disciplini u pridržavanju mjera Stožera

Međimurska županija u petak je postala jedna od "coronafree" županija u Hrvatskoj, bez ijedne osobe oboljele od koronavirusa. Nadati se je da će tako i ostati. U Međimurju su do petka obavljena ukupno 603 testiranja. Prvi pozitivni slučaj zabilježen je 23. ožujka.

Odana počast hrvatskim velikanima 'Ova nas je situacija naučila da se okrenemo vlastitoj proizvodnji'

– Zadovoljstvo mi je reći da je Međimurje postala županija bez evidentiranih osoba oboljelih od koronavirusa. Sve su oboljele osobe ozdravile, nemamo umrlih, nitko nije bio na respiratoru, a svi su oboljeli imali blaže simptome. Suočili smo se s novim izazovima koje smo uspješno savladali iako je naša županija najgušće naseljena, nalazi se uz granicu sa zemljama koje su dugo vremena bile visokorizične te ima velik broj dnevnih i tjednih migracija. Disciplina građana u ovoj je borbi bila ključni saveznik – rekao je župan Posavec.

Potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade Graditeljske škole Troškovi grijanja za pet mjeseci bit će upola manji

U vrijeme globalne pandemije rad Međimurske županije nije stao i uspješno je, kako je rekao, proveden niz investicija, započeli su s obnovom škole u Draškovcu i Graditeljske škole Čakovec, obnovljene su škole u Macincu, Vratišincu i Podturnu, reorganizirala se županijska uprava i odrađena su 264 slučaja, izdane su 932 javne isprave, upisano je 135 djece i sklopljeno 18 brakova.