Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade Graditeljske škole

Troškovi grijanja za pet mjeseci bit će upola manji

Foto: Međimurska županija
Školski kompleks sastoji se od četiri zgrade, s time da su dvije već obnovljene

Potpisan je ugovor za energetsku obnovu zgrade Graditeljske škole Čakovec, vrijedan 7,9 milijuna kuna. Radovi će početi danas. Ugovor su potpisali Marina Vujić, direktorica tvrtke Hidro eko fortuna koja je izvođač radova i ravnatelj škole Zvonko Ladić, u nazočnosti župana Matije Posavca te njegovih zamjenika i suradnika. Radovi na energetskoj obnovi trajat će 150 dana.

Tržište nekretnina Za poljoprivredno zemljište 2,84 kune po četvornom metru

– Za kvalitetno obrazovanje, posebno strukovno, potrebno je stvarati odgovarajuće uvjete, što i u ovo vrijeme krize činimo – rekao je župan Posavec.

Školu u Čakovcu u ovoj školskoj godini pohađaju 572 učenika. Dok se nastava održava na daljinu, bit će obavljeni i potrebni građevinski radovi kojima će troškovi grijanja biti smanjeni za više od 50 posto.

– Naš kompleks sastoji se od četiri zgrade, s time da su dvije već obnovljene, a sad idemo u obnovu same školske zgrade koja je stara 43 godine. Lani smo sredstvima iz županijskog proračuna obnovili statiku školske zgrade, a sad ulazimo u samu energetsku obnovu – dodao je Ladić.

Matulov grunt u Frkanovcu privlačit će turiste U jedinstvenom centru proučavat će najugroženije leptire u Europi

Obavit će se rekonstrukcija vanjske ovojnice koja obuhvaća vanjske zidove, ravne krovove, podove i kompletnu vanjsku stolariju, rekao je direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić.