Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Tržište nekretnina

Za poljoprivredno zemljište 2,84 kune po četvornom metru

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
U većini slučajeva povećana je procijenjena vrijednost kupoprodajnih cijena nekretnina, osim za građevinska zemljišta

Od 1. siječnja do 31. prosinca prošle godine u informacijskom sustavu tržišta nekretnina u Međimurskoj županiji, ne uključujući područje grada Čakovca, evidentirano je 1176 ugovora o kupoprodaji nekretnina. Ukupna vrijednost kupoprodaje svih nekretnina u 2019. godini iznosila je 74,166.009 kuna za površinu od 3,9 milijuna četvornih metara.

Župan Matija Posavec proglasio prirodnu nepogodu Mraz praćen hladnim vjetrom prepolovit će urod u voćnjacima

Podaci su to iz izvješća o tržištu nekretnina koje je izradio Upravni odjel za Skupštinu i pravne poslove MŽ-a u suradnji s Upravnim odjelom za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. Prosječna cijena stanova iznosila je 4176 kuna ili 555 eura po kvadratu, poljoprivrednog zemljišta 2,84 kune ili 0,38 eura po četvornom metru, a šuma 2,33 kune ili 0,31 euro.

– Što se tiče promjena prosječnih kupoprodajnih cijena u odnosu na prethodnu 2018., može se zaključiti da je u većini slučajeva povećana procijenjena vrijednost nekretnina, osim u slučaju cijene građevinskog zemljišta koja je smanjena 47,61 posto. Za ostale vrste nekretnina vrijednost kupoprodajne cijene je povećana – navodi se u izvješću.

Matulov grunt u Frkanovcu privlačit će turiste U jedinstvenom centru proučavat će najugroženije leptire u Europi

Za stanove je, na primjer, to povećanje iznosilo 72%, za stambene zgrade 43,5%, a za poslovne prostore čak 135 posto.