Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Investicija od 135.000 eura

Nova vozila za četiri cjelodnevne škole

storyeditor/2024-07-05/a_vozila_cjelodnevna_foto_kristijan_toplak.jpg
Foto: Kristijan Toplak KLJUČEVE VOZILA dobili su ravnatelji četiriju osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije koje provode projekt cjelodnevne škole

Župan Igor Andrović uručio je ključeve vozila ravnateljima četiriju osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije koje provode projekt cjelodnevne škole. Riječ je o OŠ Ivana Gorana Kovačića, Gornje Bazje, zatim OŠ Ivana Gorana Kovačića, Zdenci, OŠ Suhopolje i OŠ August Cesarec Špišić Bukovica. Ovim vozilima će se prevoziti učenici i učitelji, služit će za prijevoz obroka za đake iz područnih škola, ali i za sve što je potrebno u obrazovnom školskom procesu.

– Eksperimentalni projekt cjelodnevne škole pokazao se kao izuzetno dobar i žao mi je što više škola nije uključeno u njega, jer nakon prve godine bilježimo samo pozitivne impresije. Vrijednost ovih vozila je gotovo 135.000 eura, no u sklopu cjelodnevne nastave ovim je školama dodijeljeno 1,300.000 eura za nove kuhinje i namještaj, nove klima-uređaje, laboratorije, građevinske radove... Učenici imaju besplatne udžbenike, dva besplatna obroka, besplatne izvanškolske aktivnosti, a učitelji imaju veće plaće jer više rade s učenicima – rekao je župan Andrović.

Martina Bunić, županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport, kazala je kako se nada da će sve ostale škole na području ove županije, ali i cijele RH prijeći na jednosmjenski rad i cjelodnevnu školu.

– To je ovaj drugi dio priče koji radimo kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, kroz rekonstrukciju, dogradnju i izgradnju škola i sportskih dvorana kako bismo i sve ostale škole prilagodili za jednosmjenski rad. Upravo će četiri cjelodnevne škole njima biti njima učitelji u daljnjem radu – rekla je pročelnica Bunić. 

storyeditor/2024-07-04/ljeto_u_kc_1.JPG Hrpa koncerata, filmova, lutkarskih i klaunskih zabava te edukativnih radionica Stižu Cetinski, Rozga i Songkillersi te popularno Kino pod zvijezdama Pilot-projekt Javni prijevoz još tri mjeseca besplatan storyeditor/2024-06-28/PXL_170923_103327552.jpg Sjednica Gradskog vijeća Odluka o dodjeli zlatnih plaketa i priznanja Grada