Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
INVESTICIJA VRIJEDNA 6,5 MILIJUNA KUNA

Nova zgrada HEP Plina u Slatini

Foto: Kristijan Toplak
Zgrada je na frekventnoj lokaciji

Otvorena je nova poslovna zgrada HEP Plina u Slatini. Investicija je to vrijedna 6,5 milijuna kuna, a doprinijet će efikasnijem pružanju usluga korisnicima na širem području Slatine. Adresa joj je na frekventnoj lokaciji, iza tržnice, te je korisnicima znatno olakšan pristup. Pogon Slatina sada raspolaže tri puta većim uredskim i osam puta većim skladišnim prostorom. Jedan je to od deset pogona HEP Plina, zapošljava osam djelatnika, upravlja s 227 kilometara distribucijske mreže te opskrbljuje 4077 kupaca, konkretnije 3363 kućanstva i 714 industrijskih potrošača.

Potpisani novi ugovori za projekt Zaželi i skrb o 3000 korisnika koji žive sami U Splitsko-dalmatinskoj županiji dodijeljeno 50 milijuna kuna i otvoreno 530 novih radnih mjesta

– To je samo nastavak ulaganja HEP Plina na području cijele Hrvatske jer odrednica HEP Plina je želja da postanemo najveći distributer u RH, kao i da postanemo najveći opskrbljivač u RH. Nadam se da ćemo u idućem razdoblju nastaviti s ovakvim investicijama kako bi naši potrošači imali što bolju uslugu – rekao je direktor HEP Plina Damir Pećušak.

– Ovo je hvalevrijedna investicija, kako za grad Slatinu tako sigurno i za Virovitičko-podravsku županiju, a prije svega za osmero djelatnika koji rade ovdje i koji će sigurno imati bolje uvjete. Županija ima odličnu suradnju s HEP Plinom i nakon preuzimanja Plina Virovitica, takvu ćemo suradnju nastaviti i ubuduće – kazao je župan Igor Andrović.

KONTINENTALNI TURIZAM Obnovljeni dvorci, Dravska priča i Papuk mamci za turiste

HEP Plin upravlja s 4419 kilometara plinske mreže u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj. Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji te je najveći distributer u Hrvatskoj prema dužini plinske mreže u svom vlasništvu. S gotovo 100.000 kupaca jedan je od najvećih opskrbljivača plinom.