Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OBŽ PRIMJER DOBRE PRAKSE U DENTALNOJ MEDICINI

Novac za edukaciju stomatologa Doma zdravlja

Foto: Osječko-baranjska županija
Ukupna vrijednost 60 kartica je 100.000 kuna

Ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić uručio je kartice (Gold Education Card) predsjedniku Upravnog vijeća Hrvatske komore dentalne medicine dr. sc. Miroslavu Sikori. Ukupna vrijednost 60 dodijeljenih kartica je 100.000 kuna, a namijenjene su stomatolozima Doma zdravlja OBŽ-a za pokrivanje troškova kotizacija na edukacijama, seminarima i ostalim stručnim skupovima koje organizira Hrvatska komora dentalne medicine.

RASPISAN JAVNI POZIV Županija odobrila tri milijuna kuna za poticanje poduzetništva

– Dobru suradnju Županije, HKDM-a i Doma zdravlja OBŽ-a nastavljamo tom inicijativom. Jedan od preduvjeta za ovakva ulaganja su uštede koje smo postigli organizacijom rada unutar krovne ustanove Doma zdravlja OBŽ-a, a koje su nam omogućile usmjeravanje sredstava u bolju i kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu – kaže župan Ivan Anušić.

Ravnatelj Doma zdravlja OBŽ-a Mato Lukić rekao je kako je financiranje edukacije zaposlenika znatno bolje nakon što su domovi zdravlja objedinjeni u jednu ustanovu.

– Sada imamo priliku znatna sredstva usmjeriti za nabavu medicinske opreme, ali i dodatno usavršavanje naših djelatnika. Upravo to smo učinili i ovom suradnjom s HKDM-om koja će zaposlenicima domova zdravlja pružiti mogućnost sudjelovanja na kongresima i edukacijama – naveo je Lukić.

ŽUPANIJA IZDVOJILA 45.000 KUNA Nezaposleni obučeni za računovođe

Predsjednik HKDM-a mr. sc. Hrvoje Pezo dodao je kako ulaganja u kadar i opremu u domovima zdravlja svrstavaju Osječko-baranjsku županiju u sam vrh europske dentalne medicine. Dr. sc. Miroslav Sikora, rukovoditelj Odjela za specijalističko-konzilijarnu dentalnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja, ističe da je Osječko-baranjska županija i primjer dobre prakse u dentalnoj medicini jer prati i specijalizacije i dodatne edukacije te stvara uvjete za izrastanje u centar izvrsnosti.

– Kao predsjednik Povjerenstva za zaštitu od COVID-19 dentalne medicine za cijelu Hrvatsku svjedočio sam tome da su naši protokoli iz Doma zdravlja OBŽ-a bili primjenjivani i prikazivani kao primjer dobre prakse – istaknuo je Sikora.