Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
RASPISAN JAVNI POZIV

Županija odobrila tri milijuna kuna za poticanje poduzetništva

Foto: Osječko-baranjska županija
U pripremi je još šest javnih poziva, ističu u Županiji

Osječko-baranjska županija otvorila je 10. ožujka javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja, a zainteresiranim trgovačkim društvima, obrtima i zadrugama s područja županije na raspolaganju je tri milijuna kuna. Javni poziv otvoren je dok se ne potroše sredstva, odnosno do 31. svibnja.

ŽUPANIJA IZDVOJILA 45.000 KUNA Nezaposleni obučeni za računovođe

– Osječko-baranjska županija kontinuirano i kroz cijelu godinu izdvaja sredstva za potpore obrtnicima i poduzetnicima, ali i za pokretanje poslovanja i organizaciju sustava gospodarstva. Kontinuirano povećavamo sredstva za poticanje poduzetništva, odnosno s milijun kuna u 2017. došli smo do tri milijuna kuna ove godine. Potpore će biti usmjerene onima koji rade i koji generiraju gospodarski razvoj te otvaraju nova radna mjesta – kaže župan Ivan Anušić. Pročelnica za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović ističe da je potpora namijenjena ulaganjima za kupnju alata, strojeva, postrojenja i opreme, zatim za ulaganja u poslovne prostore, rekonstrukciju, izgradnju i opremanje, ali i kupnju računalne opreme i programa, kao i za marketinške aktivnosti.

– Intenzitet potpora je do 50 posto opravdanih troškova ulaganja, a najviše do 50.000 kuna za poduzetnike koji su u djelatnosti prerađivačke industrije, dok je za sve ostale poduzetnike intenzitet do 25 posto, odnosno do 25.000 kuna – rekla je pročelnica. Dodala je kako je u pripremi novih šest javnih poziva za poduzetnike i poduzetničke potporne institucije koji će biti objavljeni 1. travnja.