Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitičko-podravskoj županiji odobreno 28 projekata vrijednih 14 milijuna kn

Novac za obnovu škola, domova zdravlja i bolnice, za reciklažna dvorišta, gradnju cesta...

Virovitičko-podravska županija
Foto: Kristijan Toplak
Općoj bolnici Virovitica odobreno je 851.705 kuna za energetsku obnovu zgrade dječjeg dispanzera, opće medicine, ginekoloških ordinacija i uprave bolnice.

Čak 28 projekata, vrijednih 14 milijuna kuna, odobreno je korisnicima iz Virovitičko-podravske županije. Naime, ministar Marko Pavić uručio je nedavno u Vukovaru ugovore o dodjeli bespovratnih nacionalnih i EU sredstava korisnicima iz pet slavonskih županija, vezanih za Program sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019..

Županija ima certifikat Europske točke za darovite Još tri nova Centra izvrsnosti

"Nikada ne stajemo"

– Mi nikada ne stajemo, uvijek se nešto gradi, planira, projektira. Korisnicima iz naše županije odobreno je najviše projekata od svih slavonskih županija, ukupno njih 28, vrijednih gotovo 14 milijuna kuna. Od tog iznosa, Virovitičko-podravskoj županiji kao nositelju projekta odobreno je sufinanciranje sedam EU projekata, u vrijednosti od 6,086.760 kuna. I to je pokazatelj kontinuiranog rada jer dug je put od planiranja do provedbe – naglasio je župan Igor Andrović.

Na popisu projekata kojima je nositelj Županija energetske su obnove zgrade B Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, zatim dvorane Tehničke škole u Virovitici, Područne škole Josipovo, OŠ Ivana Gorana Kovačića, OŠ Suhopolje i tamošnje školske dvorane, kao i zgrade Opće medicine Virovitica te Doma zdravlja – Paviljon IV. Slatina.

dobili najviše sredstava Županiji je odobreno čak 28 projekata vrijednih 14 milijuna kuna

Što se tiče ostalih korisnika, Županijski Dom zdravlja dobit će 229.203 kune za energetsku obnovu Doma zdravlja u Bušetini te 334.625 kuna za energetsku obnovu zgrade Doma zdravlja u Suhopolju. Gradu Virovitici odobreno je 12 projekata, a među njima je izgradnja reciklažnog dvorišta u Virovitici, u iznosu od 439.182 kune, te izgradnja ceste i druge komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni Antunovac u iznosu od 333.610 kuna.

Obnova bolnice

Općoj bolnici Virovitica odobreno je 851.705 kuna za energetsku obnovu zgrade dječjeg dispanzera, opće medicine, ginekoloških ordinacija i uprave bolnice. Općini Špišić Bukovica stiže 1,1 milijun kuna za "Kuću čaja"...