Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
priprema se paket mjera za ublažavanje posljedica krize

Novac za uskrsnice, regres i božićnice ide za pomoć gospodarstvu

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
S obzirom na orijentiranost turizmu, u Županiji očekuju da će pandemija imati snažan negativan utjecaj na gospodarstvo

– Našim smo građanima uvijek na raspolaganju, te ih putem priopćenja svakodnevno izvještavamo o situaciji na terenu, po potrebi organiziramo konferencije za medije, a u stalnoj smo vezi i sa stožerima gradova i općina naše županije. Ova situacija će se, nažalost, iznimno negativno odraziti na gospodarstvo, kako u svijetu i Hrvatskoj tako i u Šibensko-kninskoj županiji. Županija kontinuirano financijski podupire poduzetničke projekte sufinanciranjem kamatnih stopa, a time je poduzetniku omogućeno kreditiranje projekta po kamatnoj stopi manjoj od jednog postotnog poena. Provodimo i cijeli niz drugih mjera usmjerenih na poticanje poduzetništva kao što su financiranje marketinških aktivnosti, stručno osposobljavanje, usavršavanja, kupnja dugotrajne imovine – prenijeli su iz Županije.

Ministar Butković potpisao ugovore vrijedne 113 mil. kn za unapređenje prometne i lučke infrastrukture Butković: Svatko tko živi uz more zna koliko su luke i rive važne za život svakog primorskog mjesta

S ciljem ublažavanja negativnih posljedica na gospodarstvo prouzročenih pandemijom ovog virusa priprema se paket mjera od kojih je jedna i donošenje odluke o mogućnosti odgode otplate kredita. U dogovoru s državom i JLS-om na čijem je području koncesija plan je odgoditi, a možda i umanjiti otplatu. 

– Neovisno o tim mjerama iznos predviđen za uskrsnice, božićnice i regres u ovoj proračunskoj godini rebalansom ćemo pretvoriti u Fond iz kojeg će se pomoći pogođenima ovom epidemijom po programu koji ćemo također osmisliti. S obzirom na turističku orijentaciju Hrvatske i Šibensko-kninske županije, očekujemo da će se kod nas snažno osjetiti negativan utjecaj pandemije koronavirusa. U cilju očuvanja radnih mjesta pozdravljamo cijeli paket mjera za pomoć gospodarstvu koji je donijela Vlada.  Ovim putem moramo pohvaliti i građane naše županije koji su ovu situaciju shvatili vrlo ozbiljno i zaista poštuju mjere i preporuke Nacionalnog i Županijskog stožera. To je u ovoj situaciji neophodno, jer jedino tako možemo pobijediti u ovom ratu protiv nevidljivog, ali izuzetno opasnog neprijatelja – istaknuli su iz Šibensko-kninske županije. 

Svečano otvorena nova zgrada dnevne bolnice OB-a Šibensko-kninske županije Uz bolju uslugu i suvremenu opremu smanjit će se i liste čekanja