Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Svečano otvorena nova zgrada dnevne bolnice OB-a Šibensko-kninske županije

Uz bolju uslugu i suvremenu opremu smanjit će se i liste čekanja

1/4
Foto: Šibensko-kninska županija
Bolnica je nabavila uređaj za magnetsku rezonanciju, a tome je morao biti prilagođen i prostor u koji je uređaj smješten

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije svečano je otvorena nova zgrada dnevne bolnice oftalmologije i dermatologije, čemu su osim domaćina, župana Gorana Pauka i ravnateljice bolnice dr. Sanje Jakelić nazočili i saborska zastupnica i predsjednica Upravnog vijeća bolnice Branka Juričev-Martinčev, ravnateljica Uprave za bolničku zdravstvenu zaštitu, transplantaciju i biomedicinu dr. Jasminka Hlupić, šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić, predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić te predstavnici zdravstvenih ustanova Šibensko-kninske županije.

U SKLOPU PROJEKTA Na Roškom slapu u NP Krka predstavljeni novi elektrobrodovi

Svečanim otvorenjem nove zgrade dnevne bolnice uspješno je okončan europski projekt pod nazivom „Poboljšanje pristupa dnevnoj bolnici oftalmologije i dermatologije i ostalim dnevnim bolnicama i jednodnevnim kirurgijama Opće bolnice Šibensko-kninske županije”, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije i dodali da je projekt sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Foto: Šibensko-kninska županija

Većina novca stigla iz EU

Ukupna vrijednost projekta iznosi 46,414.520 kuna, od čega je 46,096.698 kuna bespovratno. Predstavila ga je ravnateljica bolnice dr. Sanja Jakelić.

 – Ovim projektom sagrađena je zgrada dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije oftalmologije i dermatologije, modernizirana je postojeća trafostanica, prilagođen je prostor za smještaj uređaja za magnetsku rezonanciju, nabavljen je uređaj za magnetsku rezonanciju te ostala suvremena medicinska i nemedicinska oprema – objasnila je dr. Jakelić i zahvalila svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji projekta.

Ministar Butković potpisao ugovore vrijedne 113 mil. kn za unapređenje prometne i lučke infrastrukture Butković: Svatko tko živi uz more zna koliko su luke i rive važne za život svakog primorskog mjesta

 Objedinjenjem postojeće i nove zdravstvene usluge i prilagođenim postojećim prostorima opremljenim suvremenom opremom smanjit će se broj prijema u akutnim bolničkim odjelima, što će smanjiti i liste čekanja.

Foto: Šibensko-kninska županija

Biskup blagoslovio prostor

 – I sad ću naglasiti da europski projekti naočigled mijenjaju našu županiju, a bit uspjeha su kreativni ljudi. Kvalitetan kadar je uvjet bez kojega se ne može očekivati razvoj, a kvaliteta ne dolazi sama od sebe. Rezultat je cjeloživotnog obrazovanja, sposobnosti prilagodbe novim uvjetima i novim načinima rada. I zato želim zahvaliti svima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u izradi projektnih prijedloga i povlačenju novca iz europskih fondova, koji mijenjaju našu županiju i živote njezinih stanovnika – kazao je na otvorenju župan Goran Pauk.

Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici Županija izmijenila prostorni plan, ribari će dobiti vrijednu infrastrukturu

 Prostorije nove zgrade dnevne bolnice i sve one koji će u njoj raditi i liječiti se blagoslovio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.