Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Velika Pisanica

Novi izgled Društvenog doma i priznanje za transparentnost

Fredi Pali
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Osim vlastitim sredstvima iz općinskog proračuna, projekt se financira i sa 100.000 kn bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Ovih su dana započeli radovi na uređenju prizemlja Društvenog doma u Velikoj Pisanici. Projektom će se urediti podovi, zidovi, sanitarne prostorije, prostorije kuhinje, pozornica, rasvjeta, instalacije grijanja i ostalo. Cilj je projekta omogućiti bolji društveni standard svim stanovnicima općine, posebice učenicima osnovne škole koji Društveni dom svakodnevno koriste kao sportsku dvoranu. Osim vlastitim sredstvima iz općinskog proračuna, projekt se financira i sa 100.000 kn bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Osim obnove Doma, Općina Velika Pisanica može se pohvaliti i priznanjem Instituta za javne financije za izrazitu transparentnost. Priznanje je dobila zbog najviše ocjene te ušla u društvo 109 općina od ukupno 428. U Bjelovarskoj županiji isto su priznanje dobile općine Veliko Trojstvo, Đulovac, Hercegovac i Rovišće te Grubišno Polje.     

Grubišno Polje Delegacija u Izraelu U Grubišnom Polju uvele bi se nove kulture – indijska konoplja i kikiriki