Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
NOVI PROJEKT “ZA ŽENE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE - FAZA II.”

Novi posao na godinu dana za 61 ženu

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U županiji svaki peti stanovnik ima više od 64 godine, a velika pažnja posvećuje se trećoj životnoj dobi

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji svaki peti stanovnik ima više od 64 godine, a od 2013., od ponovnog dolaska Damira Bajsa na funkciju župana, posebna pažnja, briga i skrb posvećuju se upravo sugrađanima treće životne dobi.

VRIJEDAN POTICAJ Potpisana 54 ugovora za potpore razvoju gospodarstva i obrtništva

Uz izdvajanja koja ne godišnjoj razini iznose više od milijun kuna, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi i niz programa i projekata s ciljem poboljšanja kvalitete života umirovljeničke populacije.

Nakon uspješno provedenog projekta “Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“, Županiji je odobren nastavak ovog projekta pod nazivom “Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije - faza II“, a za koji je potpisan ugovor od dodjeli bespovratnih sredstava od 5,3 milijuna kuna. U sklopu projekta bit će zaposlena 61 žena koja će se brinuti o 366 korisnika, najvećim djelom osoba starije životne dobi, kao i o osobama s invaliditetom.

Vezano za nastavak projekta, u četvrtak 14. siječnja u Županiji je održan prvi radni sastanak. U projektu će sudjelovati 12 partnera s područja Županije, a svaka zaposlena žena brinut će se o najmanje šest korisnika. Za projekt za koji će uskoro biti raspisan natječaj za zapošljavanje, dobiven je maksimalan mogući iznos sredstava. Projekt će se provoditi 18 mjeseci, žene će biti zaposlene 12 mjeseci, a ostatak vremena pohađat će edukacije u svrhu povećanja mogućnosti za (samo)zapošljavanje.

– Na početku 2021. imamo novi projekt i čak 12 partnera. Iza svega se krije činjenica da starijim ljudima treće životne dobi iz ruralnih i urbanih područja treba osigurati potporu i pomoć – istaknuo je župan Damir Bajs