Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PROMJENE

Novi proračun Osječko-baranjske županije bit će znatno drukčiji

Foto: Osječko-baranjska županija
Naglasak je na kapitalnim projektima, besplatnoj školskoj kuhinji...

Priprema proračuna Osječko-baranjske županije za 2020. godinu u završnoj je fazi pa se o tome raspravljalo na redovitom tjednom sastanku župana Ivana Anušića s pročelnicima upravnih odjela i ostalim članovima Kolegija župana.

Zadarska županija Usvojen rebalans proračuna Zadarske županije Povećanje proračuna zbog sustava navodnjavanja, Centra za kreativne industrije...

U skladu s novim smjernicama i uputama Vlade Republike Hrvatske za izradu proračuna, uz dosadašnje stavke novi proračun će, između ostalog, sadržavati i sredstva za plaće zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, kao i sredstva osigurana u povodu preuzimanja djelatnika Ureda državne uprave za obavljanje povjerenih poslova te će se znatno razlikovati od dosadašnjih proračuna.

Župan Ivan Anušić i pročelnici upravnih odjela posebnu su pažnju posvetili pripremi i financiranju kapitalnih projekata poput Gospodarskog centra, Regionalnog centra za distribuciju voća i povrća, Srednje škole Donji Miholjac, I. Gimnazije Osijek, besplatne školske kuhinje, sustava navodnjavanja i drugih. Uz niz gospodarskih učinaka, projekti će nakon realizacije donijeti i velike uštede u troškovima županijskih ustanova. Međutim, za provođenje projekata uz bespovratna sredstva nacionalnih i europskih fondova potrebno je izdvojiti i određeni postotak vlastitih sredstva. Naglašeno je da će predloženi proračun omogućiti provođenje svih započetih i planiranih projekata i aktivnosti.