Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Odluka na Županijskoj skupštini

Novi Socijalni plan unaprijedit će sustav socijalne skrbi

storyeditor/2024-09-20/img_20240913_101019_jpg__648x432_q85_subsampling-2.jpg
Sjednica Savjeta za socijalnu skrb Zagrebačke županije

Na sjednici Savjeta za socijalnu skrb Zagrebačke županije usvojen je Prijedlog Odluke o donošenju Socijalnog plana za razdoblje 2025. – 2027. godine, čime je Zagrebačka županija postala prva u Hrvatskoj koja je izradila ovakav plan u skladu s Pravilnikom o jedinstvenoj metodologiji Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ovaj strateški dokument, koji će dodatno unaprijediti sustav socijalne skrbi, bit će podložan konačnoj odluci Županijske skupštine na predstojećoj sjednici.

U okviru ovog procesa, članovi Savjeta i službenici Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje uspješno su završili dvodnevnu edukaciju o socijalnom planiranju, tijekom koje su stekli znanja potrebna za provedbu i praćenje novog plana.

Pročelnica Upravnog odjela Ksenija Čuljak istaknula je važnost suradnje svih dionika u izradi ovog dokumenta, naglasivši da Socijalni plan ima za cilj daljnji razvoj sustava socijalne skrbi i unapređenje kvalitete života korisnika.

Zagrebačka županija prepoznaje potrebu za strukturiranim pristupom u socijalnoj skrbi, a izrada Socijalnog plana predstavlja važan korak ka sustavnom rješavanju izazova s kojima se suočavaju najranjivije skupine. Očekuje se da će ovaj plan osigurati bolje usluge i podršku, čime će se unaprijediti životni standard mnogih građana. Uz to, Socijalni plan će omogućiti praćenje i evaluaciju postojećih programa, kao i razvijanje novih inicijativa koje će pridonijeti sveukupnom poboljšanju socijalne politike u županiji.

storyeditor/2024-09-20/20240919_131035__1_.jpg zagrebačka županija Zlatna kuna dokaz je uspješnosti poduzetnika Zagreba i Županije Ulaganja u školstvo zagrebačka županija Centar izvrsnosti za robotiku u Dugom Selu za industriju budućnosti storyeditor/2024-09-06/20240905_102428.jpg Osposobljena su 152 pomoćnika, dok su škole raspisale dodatne natječaje za zapošljavanje Više učenika i važne investicije u sustavu obrazovanja