Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Novi stanari u Tehno parku, nastavlja se i program Zaželi

Foto: GAREŠNICA
U prostoru gradske uprave potpisan je ugovor s novim stanarom Tehno Parka u Garešnici, trgovačkim obrtom Pija.hr koji posluje već dvije godine

Garešnički Tehno park bila je prijeko potrebna investicija u tom gradu, ispostavlja se upravo ovih dana kada su u njega uselila čak dva nova stanara. Naime, u prostoru gradske uprave potpisan je ugovor s novim stanarom Tehno Parka u Garešnici, trgovačkim obrtom Pija.hr. Obrt posluje već dvije godine, a useljenjem u novi prostor planiraju povećati proizvodnju te zaposliti još dvije osobe. Bave se internetskom trgovinom, prodaju odjeću, a novi prostor će iskoristiti za unapređenje poslovanja. Zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora izrazio je gradonačelnik Josip Bilandžija te zahvalio vlasnici Ivani Ontl na sudjelovanju u razvoju Grada Garešnice.

GAREŠNICA Sve je više kooperanata PZ-a Plodovi Moslavine

– Nadam se da će i taj prostor biti podrška u vašem daljnjem radu i gospodarskom razvoju Grada – rekao je gradonačelnik Bilandžija. Osim Pija.hr, svoj ugovor je potpisao za ulazak u Tehno park potpisala je i tvrtka ABC d.o.o. iz Bjelovara. Inače, oni se bave savjetovanjem stranih ulagača u Republici Hrvatskoj, a glavni fokus im je na ulaganje u nekretnine te obnovljive izvore energije. Osim gradskih projekata, u gradu su ovih dana potpisani ugovori vezani uz program “Zaželi – Faza 2”, za koji je Gradu Garešnici odobreno više od 2 milijuna i 700 tisuća kuna. Njima je predviđeno zapošljavanje 30 žena s područja grada koje će se brinuti za 180 potrebitih članova zajednice te će sljedećih 12 mjeseci imati sigurno radno mjesto i redovita primanja.

– Htjeli smo pružiti potporu i podršku starijim osobama, no i naglasiti da ženama u ugovoru stoje točno definirani poslovi na koje su pristale potpisom ovih ugovora. Poanta je da projekt traje 18 mjeseci, do kolovoza 2022. godine i da će se njime pomoći kako nezaposlenim ženama tako i krajnjim korisnicima – zaključio je gradonačelnik Grada Garešnice, Josip Bilandžija.