Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Sve je više kooperanata PZ-a Plodovi Moslavine

Foto: GAREŠNICA
Grad Garešnica isplaćuje potpore za razvoj poljoprivrede i unapređuje proizvodnju, a zadruga uz zajamčenu cijenu otkupljuje sve što se proizvede

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija susreo se s predsjednikom čazmanske poljoprivredne zadruge Plodovi Moslavine Vjekoslavom Budanecom i jednim od kooperanata te zadruge Darkom Vojkovićem kako bi s njima razgovarao o problematici u proizvodnji povrtlarskih kultura.

Županija financijski podupire programe, projekte i manifestacije Udrugama koje pridonose razvoju ruralnog prostora i poljoprivrede 930 tisuća kuna

Gradonačelnik je istaknuo odličnu suradnju s tom poljoprivrednom zadrugom i iskazao potporu njezinim aktivnostima na širenju povrtlarske proizvodnje u garešničkom kraju, a tu je riječ ponajprije o proizvodnji krastavaca, paprike i feferona za potrebe koprivničke Podravke.

– Grad Garešnica nekoliko godina isplaćuje potpore za razvoj poljoprivrede jer nam je želja da unaprijedimo proizvodnju i pomognemo našim poljoprivrednicima. Daljnji poticaj razvoju poljoprivrede dat ćemo i kroz novi gradski projekt izgradnje Agro parka u novoj poduzetničkoj zoni Kapelica, a već smo proveli projekt kroz koji su polaznici educirani o uzgoju povrća, cvijeća i ljekovitog bilja. Nedavno smo usvojili program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem i uskoro slijedi raspisivanje natječaja za prodaju i zakup poljoprivrednog zemljišta – rekao je gradonačelnik Bilandžija o aktivnostima koje gradska uprava poduzima u cilju unapređenja poljoprivrede.

GAREŠNICA Ministarstvo odobrilo 2,5 milijuna kuna za knjižnicu

S njim se složio i upravitelj zadruge Vjekoslav Budanec, rekavši da iz godine u godinu raste broj kooperanata na tom području, a tome su, kaže, vjerojatno pridonijele i gradske mjere.

– Cilj nam je osnovati otkupno mjesto u Garešnici što bi olakšalo dovoz povrća našim proizvođačima i smanjilo im troškove. Otvoreni smo za sve nove kooperante i nudimo im dobre uvjete, zajamčenu cijenu i otkup svih proizvedenih količina. U planu je i otvaranje prodajnog centra za repromaterijal te postavljanje oglednog polja krastavaca – zaključio je Budanec.