Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županija financijski podupire programe, projekte i manifestacije

Udrugama koje pridonose razvoju ruralnog prostora i poljoprivrede 930 tisuća kuna

Foto: bpz.hr
Županija poticajima promovira i osnivanje novih udruga u kojima bi pojedinci predstavili svoje ideje i projekte

Ugovori o dodjeli financijskih sredstava iz programa, projekata i manifestacija udruga koje pridonose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije za 2021. godinu uručeni su korisnicima u maloj županijskoj vijećnici.

GRADNJA SUSTAVA JAVNOG NAVODNJAVANJA Vodom iz Save navodnjavat će se 326 ha poljoprivrednih površina u općini Davor

Edukacije i osposobljavanja

Podsjetimo, Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu javnim je pozivom pozvao udruge i ostale neprofitne organizacije da se prijave za financijsku podršku programima, projektima i manifestacijama koji pridonose razvoju poljoprivrede i očuvanju ruralnog prostora. Financijska sredstva namijenjena su podršci u osnivanju te radu i organizacijskom razvoju udruga s područja županije, edukaciji članova udruga organiziranjem i sudjelovanjem na tečajevima, osposobljavanjima i posjetima oglednim proizvođačima i uzgajivačima te za organizaciju manifestacija i sudjelovanje na izložbama i sajmovima u svrhu prezentacije, promocije i unapređenja trženja poljoprivrednih proizvoda i njihovih prerađevina.

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 930 tisuća kuna.

– Upravo kroz javno potpisivanje i uručivanje ugovora trima lokalnim akcijskim grupama i trima udrugama željeli smo osnažiti interes udruga kako bi potrebe za svoj rad kandidirali prema Brodsko-posavskoj županiji, jer u županijskom proračunu još ima novca. Željeli smo promovirati i osnivanje novih udruga kako bi ideje pojedinaca došle do projekta – rekao je privremeni pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović.

Ugovorima o zakupu gospićki poljoprivrednici dobili državnu zemlju Zemljišta mogu obrađivati 25 godina, a možda i dulje

Nabava svečanog fijakera

Financijska sredstva dodijeljena su Centru za razvoj Ravnica Beravci za projekte “Lokalno2go - I” i “Lokalno2go – II” u cilju povezivanja proizvođača i prerađivača s kupcima na mikrorazini (80 tisuća kuna), Lokalnoj akcijskoj grupi Ravnica za projekt “Promocija partnerstva LAG-a i njegovih dionika” (40 tisuća kuna), Lokalnoj akcijskoj grupi Zapadna Slavonija iz Nove Gradiške za projekt “Modro-zelena Hrvatska II - promicanje zajednice proizvođača novogradiškog kraja - Slavonski dućan” (40 tisuća kuna), Lokalnoj akcijskoj grupi Posavina iz Brodskog Stupnika za projekt “Zajedno za razvoj” (40 tisuća kuna), Konjogojskoj udruzi “Velika Kopanica” za nabavu svečanog zaprežnog fijakera (15 tisuća kuna) te Lovačkoj udruzi Posavina iz Svilaja za održavanje Memorijala “Dorić” (tri tisuće kuna).