Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska 54 pregleda
bespovratna sredstva

Novih 210.000 kuna za pomoć poljoprivrednicima

krave
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Županija je u 2017. godini preko mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje dodijelila više od 2.000.000 kuna bespovratnih sredstava

Župan Željko Kolar potpisao je ugovore s novim korisnicima županijske potpore za povećanje stočarske proizvodnje te razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda.

Potpora za povećanje stočarske proizvodnje odobrena je OPG-u Šivak Milica (38.622 kn), OPG-u Krajnik Dragutin (37.500 kn) i OPG-u Pogačić Ivan (48.875 kn) za kupnju ukupno 16 junica, dok će se OPG-u Sinković Danijel potpora dodijeliti za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda (10.000 kn), odnosno za nastup na sajmovima.

"Izuzetno nam je bitno održati stočarsku proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije, kao i pomoći našim poljoprivrednicima u promociji njihovih proizvoda. Uz mogućnost povlačenja europskih sredstava – za one koji imaju tu mogućnost, neophodno je da i mi svojim vlastitim mjerama pomažemo naše proizvođače", rekao je župan Kolar i podsjetio kako je Županija u 2017. godini preko mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje dodijelila više od 2.000.000 kuna bespovratnih sredstava.

"Još uvijek je otvoren natječaj za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda te natječaj za povećanje stočarske proizvodnje, pozivam sve zainteresirane da se jave na ove natječaje te da što brže dodijelimo i preostala rezervirana sredstva", poručio je Kolar, priopćili su iz Županije.